Matei Visniec a lansat la BIAF Talks „Un secol de ceață”

Matei Visniec a lansat la BIAF Talks „Un secol de ceață”

Cea de-a treia ediție a Buzău International Arts Festival a început deja, iar sute de buzoieni vin zi de zi, cu mic cu mare, ca la fiecare ediție BIAF, să se bucure de spectacole, de filme, de teatru, workshop-uri, lansări și expoziții.

Seria BIAF Talks a debutat cu o întâlnire-eveniment: dramaturgul, poetul și jurnalistul Matei Vișniec a venit la Buzău, pentru a-și lansa unul dintre cele mai recente romane, ”Un secol de ceață”!

Luni, 21 august, scriitorul a fost alături de publicul BIAF, la Centrul Expozițional Iazul Morilor, și a vorbit participanților despre idei și ideologii, despre cărțile sale și parcursul ideologic pe care acestea îl ating, cum se integrează piesele pentru copii în toată această construcție și multe altele.

Despre ”Un secol de ceață”, un roman de o extraordinară complexitate și forță narativă, autorul spune:

”Aș plasa acest roman în categoria ficțiunilor istorice, deși toate bazele sale de plecare sunt reale; ele se hrănesc din evenimente trăite de propria mea familie, precum și de mine însumi, în naveta mea culturală Est-Vest.”

“Răul are întotdeauna un frate geamăn. Am încercat să înțeleg eu însumi, scriind, de ce oamenii nu învață mai nimic din greșelile trecutului și, mai ales, de ce repetă erorile servituții voluntare. Ceața ideologică despre care vorbesc în carte nu s-a risipit în acest început de secol, iar pe alocuri mi se pare că se îndesește, chiar în multe minți subtile și în multe suflete generoase. Îl invit pe cititor să se îmbarce în lectura acestei cărți pentru a-și face singur o părere despre dilemele secolului trecut și despre cele profilate la orizont. Cu acest avertisment tragic, lăsat nouă moștenire încă de la grecii antici: doar problemele au soluții, nu și dilemele... "

Iubitorii de carte și teatru au putut achiziționa mai multe volume ale autorului: ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, culegerea de texte scurte ”Cabaretul cuvintelor”, romanele ”Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă” și ”Sindromul de panică în Orașul luminilor”, precum și piesele de teatru pentru copii și adolescenți ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, ”Extraterestul care își dorea ca amintire o pijama”, ”Capra, iedul cel mic și cumătra lupoaică”, ”Povestea regelui supărat pe clovn” și ”Cu vaporul spre stele”.

 

Festivalul care aduce arta și cultura la un alt nivel

BIAF se desfășoară anul acesta între 20 august și 17 septembrie și aduce din nou buzoienilor concerte de excepție, zeci de spectacole de teatru și peste o sută de filme, foarte multe în premieră, evenimente pentru copii, evenimente stradale, lansări de carte, întâlniri cu vedete - toate, deschise nu doar buzoienilor, ci și publicului din județelor învecinate.

Evenimentul reunește și edițiile cu numărul opt ale Festivalului Internațional de Film Buzău - BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B.

Festivalul continuă timp de o lună de zile, cu sute de evenimente dedicate artelor și culturii, pentru toate categoriile de vârstă și interese.

Sponsori: Carrefour, Agrana România, Winmarkt, ElcarGid, TBI Bank, Best Seller Auto, BCR, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket
Parteneri: Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, Hotel Pietroasa, Cărturești, MediaTrust
Parteneri media: Euronews, Radio România Actualități, Radio Români cultural, Agerpres, Ziarul Metropolis, Happening, Zile și Nopți, wall-street.ro, Cinemap, filme-carti.ro, IQads, Kudika, CineFan, buzau.net, Opinia, Campus Media, TVSat Media Group, Buzău Media, Gazeta Buzoiană, Reporterbuzoian.ro, Informația Buzăului, Expresul Buzoian.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related