A treia ediție a Buzău International Arts Festival s-a încheiat cu un concert Compact

A treia ediție a Buzău International Arts Festival s-a încheiat cu un concert Compact

Buzău International Arts Festival și-a derulat cea de-a treia ediție pe parcursul unei luni, în orașul Buzău și a oferit buzoienilor ocazii nenumărate de a se bucura de cultură și artă. Câteva zeci de mii de participanți s-au bucurat de concerte cu trupe foarte apreciate, spectacole de teatru independent și peste o sută de filme, multe dintre ele fiind prezentate în premieră. De asemenea, festivalul a inclus evenimente dedicate copiilor, evenimente stradale, lansări de carte, întâlniri cu vedete și altele. La BIAF 2023 au participat nu doar locuitorii orașului Buzău, ci și spectatori din orașe și județe învecinate.

Festivalul a inclus și edițiile cu numărul opt ale Festivalului Internațional de Film Buzău - BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, care au adus pe scena buzoiană filme și spectacole de teatru din diverse țări europene.

Buzău International Arts Festival s-a desfășurat între 20 august și 17 septembrie și a oferit publicului o varietate de manifestări culturale și de artă, de la teatru și film, la carte, muzică și artă plastică. Vizita actorului Armand Assante, o premieră-eveniment pentru Buzău, lansarea de carte a dramaturgului Matei Vișniec, concertul de jazz al celebrei muziciene israeliene Daphna Levy, vizita impresarei Isabella Gullo și a muzicianului italian Roberto Fia, cele peste o sută de proiecții de filme, spectacolele de teatru, evenimentele pentru copii, concertele trupelor White Mahala, Partizan și Compact – pe scurt, cele aproape 200 de evenimente i-au ținut pe spectatorii buzoieni, și nu numai, aproape de BIAF, în fiecare zi, timp de o lună,” au declarat organizatorii BIAF.

Credit foto: Oana Andrei

Credit foto: Andreea Iordache

Cinematografele în aer liber din Parcul Crâng și Amfiteatrul Tineretului au găzduit proiecții de filme pentru toate gusturile, inclusiv filme de artă, la care publicul a avut oportunitatea de a dialoga cu regizori și actori celebri. Nenumărate premiere ale celor mai importante filme ale momentului, românești sau producții străine, au strâns mii de spectatori, de toate vârstele, în locațiile de proiecție.

Teatrul independent a adus spectatorilor o selecție bogată de montări care au atras publicul într-o experiență unică, inclusiv la două spectacole în aer liber. Pe scenă au urcat actori consacrați, precum și tineri talentați, care au impresionat prin interpretările lor.

Arta plastică a avut și ea locul ei la BIAF 2023, cu expoziții de pictură, fotografie și sculptură. Actorul și artistul plastic Cristi Martin, unul dintre directorii festivalului, a expus lucrări cu subiecte ce i-au marcat evoluția spirituală, una dintre ele fiind chiar oferită cadou actorului Armand Assante, fotograful și regizorul Theodor Tudose, de asemenea co-organizator al BIAF, a expus fotografie de concert și a curatoriat o expoziție unică de fotografii ale celor mai importanți fotojurnaliști din România, printre care s-au numărat Vadim Ghirda și Octav Ganea, artista suceveană Luana Popa a expus lucrări-poem desenate pe foi de carte, psihologul Daniela Tordoi a reflectat psihologia în artă, artistul râmnicean Răzvan Ghiță a expus sculpturi în metal.

Adolescenții buzoieni au participat la două workshop-uri speciale: unul de tehnici de improvizație, susținut de actorul Cristi Martin, și unul de actorie în fața camerei, susținut de regizoarea grecoaică Georgia Tzangaraki.

La Buzău au venit, pentru a participa la BIAF 2023, celebrități din lumea artei și a culturii: Bogdan Farcaș, Tudor Giurgiu, Alexandru Solomon, Andrei Boncea, Georgia Tsangaraki, Haris Germanidis, Irina Margareta Nistor, Adrian Păduraru, Vlad Vâlciu, Anca Sigartău, Gelu Nițu, Ada Navrot, Ioana Abur, Eduard Adam, Stefan Velniciuc și mulți mulți alții.

Publicul BIAF s-a bucurat de prezența la Buzău a lui Armand Assante, care s-a întâlnit cu cinefilii în Piața Dacia unde s-a proiectat filmul California Dreamin – Nesfârșit, după care a participat la sesiunea de întrebări și răspunsuri, cu publicul, alături de Irina Margareta Nistor.

Buzău International Arts Festival s-a încheiat pe 17 septembrie, cu un concert extraordinar al trupei Compact, alături de care publicul a cântat și a dansat pe melodiile devenite simbol al rock-ului românesc.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman și este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. 

Sponsori: Carrefour, Zahăr Mărgăritar, Winmarkt, ElcarGid, TBI Bank, Best Seller Auto, BCR, Eximprod Grup, Camera Notarilor Publici Ploiești, Birou Notarial Vasile Victor și Asociații, Lucsor, LeBig Supermarket
Parteneri: Consiliul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Muzeul Județean Buzău, Hotel Pietroasa, MediaTrust
Parteneri media: Euronews, Radio România Actualități, Agerpres, Ziarul Metropolis, Happening, Zile și Nopți, wall-street.ro, Cinemap, filme-carti.ro, IQads, Kudika, CineFan, buzau.net, Opinia, Campus Media, TVSat Media Group, Buzău Media, Gazeta Buzoiană, Reporterbuzoian.ro, Informația Buzăului, Expresul Buzoian.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related