Festivalul Internațional George Enescu pune în valoare spații publice din Timișoara

Festivalul Internațional George Enescu pune în valoare spații publice din Timișoara

Festivalul Internațional George Enescu Timișoara 2023, ajuns pentru prima dată în vestul țării, va putea fi văzut și în spații publice emblematice ale orașului, prin proiecții speciale ce se vor derula în perioada 3-6 septembrie, cu acces gratuit pentru public.

Trei concerte din cadrul celui mai renumit festival de muzică clasică (Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet și concertul Romanian Chamber Orchestra) vor avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, cu transmisiune live pe ecrane digitale de mari dimensiuni în Piața Sfântul Gheorghe, Parcul Copiilor, Iulius Gardens, după următorul program:

  • Duminică, 3 septembrie, ora 19 :00 | Ensemble Intercontemporain, Iulius Gardens
  • Luni, 4 septembrie, ora 19 :00 concertul Fine Arts Quartet, Iulius Gardens, Piața Sfântul Gheorghe și Parcul Copiilor
  • miercuri, 6 septembrie, ora 19.00: concertul susținut de Romanian Chamber Orchestra, Iulius Gardens, Piața Sfântul Gheorghe și Parcul Copiilor

Concertele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu Timișoara 2023 au loc în perioada 3-20 septembrie la Timișoara și Lugoj, fac parte din Programul cultural național - Capitală Europeană a Culturii 2023 și sunt finanțate prin programul Overborder derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat prin Ministerului Culturii.

Cei care doresc pot achiziționa bilete de pe platforma Entertix și de la casieria Filarmonicii Banatul cu o ora înainte de a începe concertele.

Trei din cele șase concerte de excepție din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția Timișoara, sunt organizate de Asociația Scena Muzicală.

Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Prima ediție a festivalului a fost organizată în anul 1958.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related