Animest își celebrează majoratul cu un maraton de evenimente dedicate exclusiv publicului adult

Animest își celebrează majoratul cu un maraton de evenimente dedicate exclusiv publicului adult

Nopțile albe dedicate celor mai îndrăzneți și mai curioși dintre fanii filmelor de animație se întorc în sălile de cinema din București, la cea de-a 18-a ediție Animest (6-15 octombrie). Proiecțiile nocturne cu povești extravagante se pregătesc să pună din nou pe jar imaginația amatorilor de senzații tari și a iubitorilor de bizarerii animate și povești interzise pudicilor. Trippy Animation Night se întoarce cu experimente cinematografice provocatoare, Creepy Animation Night va aduce pe marile ecrane filme înfricoșătoare, Animusic Night pune la cale cel mai mare party organizat într-un cinema, în timp ce Erotica – The Night of Erotic Animation promite să-i scoată pe spectatori în afara zonei de confort.

Biletele de acces la evenimentele speciale Animest pot fi achiziționate de azi de pe platforma Eventbook.ro.

 

Trippy Animation Night: Sâmbătă, 7 octombrie, ora 23:00, Cinemateca Eforie

Culese din arhive rare și greu accesibile, animațiile bizare incluse în programul curatoriat de artistul și colecționarul olandez Michael Helmerhorst compun cea mai îndrăzneață selecție prezentată vreodată în istoria festivalului.

„Pregătiți-vă pentru îmbarcare. Pornim cu toții într-o călătorie psihotronică în cea de-a 4-a dimensiune!”, le transmite gazda evenimentului spectatorilor care se pregătesc să-i fie alături până târziu în noapte, pentru a urmări pe marele ecran o colecție unică de imagini pierdute și regăsite, basme uitate și colaje excentrice. Pentru fiecare dintre cei prezenți în sală va fi probabil unica șansă de a le vedea la cinema. 

Erotica – The Night of Erotic Animation Vol. 3: Marți, 10 octombrie, ora 23:00, Cinemateca Eforie

Noaptea animată a fanteziilor dezlănțuite propune o selecție electrizantă de povești explicite despre diversitate sexuală, pasiune, sex și plăcere sexuală, relația cu propriul corp și iubirea carnală. Culese de Jakub Spevák, directorul artistic Fest Anča – cel mai mare eveniment din Slovacia dedicat filmului de animație, filmele interzise minorilor și nerecomandate spectatorilor pudici li se adresează mai ales celor care nu se tem să-și pună curiozitățile pe primul loc.

Animusic Night: Joi, 12 octombrie, ora 21:00, Cinemateca Eforie

Dansul va fi vedeta serii dedicate celor mai bune videoclipuri muzicale animate ale anului. În ton cu tema ediției, proiecția specială va fi condimentată de un magnetic show drag oferit de Vergine Santa Frida și se va încheia cu o petrecere atipică de majorat, pusă la cale chiar în foaierul cinematografului.

Sijia Luo, laureata secțiunii Animusic la ediția din 2022, va face parte anul acesta din juriul care va desemna câștigătorul premiului oferit celui mai bun videoclip muzical animat. Alături de ea, vor analiza și juriza producțiile din competiție producătorul de muzică electronică și artistul vizual Benjamin Efrati, invitat special din Franța, și Teodora Vamvu – Online Content Manager Radio Guerrilla, partenerul media principal Animest. 

Creepy Animation Night – live act Freqax visuals Grotesk: Vineri, 13 octombrie, ora 23:00, Sala Luceafărul (fostul Cinema Pro)

În lumina proiectorului, cele mai înspăimântătoare creaturi se trezesc la viață și încep să umble libere prin sala de cinema. Fricile ies de sub scaune, sângele îngheață în vene, iar grotescul pune stăpânire pe orele târzii ale nopții. Amatorii de senzații tari vor trăi la intensitate maximă fiecare secvență din filmele horror selecționate anul acesta în programul Creepy Animation Night. În pauza dintre proiecții, curajoșii care se vor aventura în sala de cinema vor avea parte de o surpriză: un live act Freqax visuals Grotesk. 

Festivalul Animest este un proiect al Asociației Animest, co-finanțat de Programul MEDIA al Uniunii Europene și de Administrația Fondului Cultural Național.
Animest.18 este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.
Parteneri instituționali: Institutul Francez și Ambasada Franței, Instituto Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar, Centrul Ceh, National Film Centre of Latvia, IZANAGI - Japanese Film Festival.
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio România Cultural, Itsy Bitsy FM, IQads, Zile și Nopți, Elle, Vice, Scena9, Observator Cultural, Agerpres, Ziarul Metropolis, Mindcraft Stories, Happ.ro, LiterNet, MovieNews, Cinefan, Cinefilia, AaRC.ro, SuntPărinte.ro, AIVImedia.hub, Munteanu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related