Festivalul de comedie „Just for Fun” anunță ultimele zile de înscrieri pentru spectacole și ateliere

Festivalul de comedie „Just for Fun” anunță ultimele zile de înscrieri pentru spectacole și ateliere

Înscrierile pentru Festivalul de comedie „Just for Fun”, eveniment organizat de membrii comunității de comedie în beneficiul comunității, cu intenția de a aduce o gamă largă de stiluri și evenimente de comedie la București, se vor încheia pe 30 septembrie.

Organizat sub forma unui festival Fringe, evenimentul va avea loc în București, în perioada 13 - 20 noiembrie 2023. Apelul este deschis tuturor participanților care doresc să prezinte spectacole și ateliere de improvizație și stand-up comedy. Participanții care-și vor înscrie spectacolele sau workshop-urile pe care le organizează și care vor face parte din programul „Just For Fun” vor fi anunțați în octombrie. Înscrierile se fac online, prin formularul disponibil pe site-ul festivalului.

„Pasiunea mea pentru comedie a început la facultate făcând stand-up și a continuat până la improvizație și actorie. Îmi place să mă distrez cu ceilalți și m-am gândit că cel mai bun mod de a face asta este să organizez o petrecere la fel de mare ca un festival, așa că am făcut-o. Comunitatea comediei din România este relativ nouă, așa că a fost o oportunitate pentru noi să facem ceea ce ne place și să-i invităm pe toți să ni se alăture. Este un festival conceput pentru toți cei care doresc să participe, iar scopul este să se distreze, să cunoască oameni noi și să se conecteze.” spune Don Cooper, director artistic al festivalului.

Festivalul de comedie „Just for Fun” va oferi, pe lângă ateliere de improvizație și spectacole, și ateliere de stand-up și spectacole ale improvizatorilor și comedianților locali și internaționali. Printre invitații străini se numără improvizatorii Charna Halpern, Rahel Otsa, Phil Lunn și comedianții Doug Stanhope și Landry.

„Scopul nostru este de a umple golul lăsat de Improfest, care este în pauză în 2023, și de a reuni comunitatea comediei din diferite forme, stiluri și grupuri de comedie, pentru a stimula un sentiment de fraternitate și colaborare atât la nivel național, cât și internațional.”, spune Andrei Bratu, producător executiv al festivalului „Just for Fun”, fondator și manager al Teatrului Improteca.

De la Charna Halpern (SUA), autoarea cărții The Truth in Comedy, participanții vor afla mai multe despre experiențele ei cu Del Close în anii 1970 și despre originile Improv Olympic din Chicago și Los Angeles. Charna este co-fondatoarea ImprovOlympic (iO) și profesoară de improvizație, o figură marcantă a improvizației americane și mondiale. Printre absolvenții ei se află nume ca Amy Poehler, Tina Fey, Jack McBrayer, Neil Flynn, Adam McKay, Chris Farley, and sau Mike Myers, iar popularitatea și metodele ei au făcut din iO pepiniera de talente din care celebrul producător de televiziune și scenarist Lorne Michaels recruta comedianți pentru emisiunea Saturday Night Live.

Phil Lunn (Marea Britanie) va susține ateliere de improvizație muzicală. Cu o experiență de scenă îndelungată (a lucrat cu mai multe grupuri importante din Marea Britanie, inclusiv Music Box, Hoopla, Mischief Theatre și The Maydays și a cântat în Marea Britanie, inclusiv mai multe spectacole la Edinburgh Festival Fringe), Phil predă, de asemenea improvizație, inclusiv cursuri regulate la Londra și la festivaluri internaționale. În prezent, Phil este regizorul The Staccatos, un grup de improvizație muzicală în formă scurtă. Cântă solo în cabaretul său improvizat „Phil Lunn Is…” unde interpretează cântece improvizate ca diferite personaje, și participă constant la festivaluri internaționale de improvizație din Europa.

Cunoscutul stand-up comedian american Doug Stanhope, autor, actor premiat, scenarist, activist politic și gazdă de podcast, vine la București în cadrul festivalului Just For Fun. Are la activ numeroase show-uri de comedie în diverse țări, precum și premii importante în festivaluri de profil. Materialul său stand-up favorizează observațiile caustice și adesea obscene ale vieții, în stilul lui Bill Hicks.

Spectacolele și workshop-urile invitate vor avea loc în cadrul Improteca - în una din cele două locații, în funcție de activitate: Str. Comanita nr.9 sau Str. Negustori nr.25. Mai multe detalii -programul festivalului și biletele disponibile - vor fi anunțate ulterior.

Organizatori:

Don Cooper face stand-up și improvizație de peste 15 ani. Este absolvent al IO Chicago și al Second City Toronto, precum și al Whole World and Village Theatre din Atlanta. S-a îndrăgostit de România în urmă cu câțiva ani și dorește să contribuie la dezvoltarea comunității locale de comedie.

Andrei Bratu este actor, a făcut parte din prima trupă de improvizație de formă lungă din țară și a participat în calitate de improvizator și trainer la numeroase festivaluri internaționale. Este trainer de improvizație, fondator și manager al Teatrului Improteca, membru în trupa Urban Impro și actor colaborator la Teatrul Elisabeta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related