ÎNTRE REVOLUȚII se va lansa în cinematografe pe 3 noiembrie. Docu-ficțiunea regizată de Vlad Petri are deja în palmares mai multe premii

ÎNTRE REVOLUȚII se va lansa în cinematografe pe 3 noiembrie. Docu-ficțiunea regizată de Vlad Petri are deja în palmares mai multe premii

Una dintre producțiile românești care au stârnit cea mai mare curiozitate și admirație anul acesta, docu-ficțiunea ÎNTRE REVOLUȚII, se va lansa în cinema din 3 noiembrie, distribuită de August Film.

Filmul, construit exclusiv din imagini de arhivă, urmărește povestea fictivă, dar inspirată din dosare de la Securitate, a două femei, colege la facultatea de medicină, separate de revoluții, care își unesc destinele prin scrisorile pe care și le trimit - Maria (voce - Victoria Stoiciu) și Zahra (voce - Ilinca Hărnăuț)

„Ne bucurăm să fim cei care aduc acest titlu publicului din România. Dincolo de modul ambițios și estetic prin care filmul îmbină documentarul cu ficțiunea, dincolo de ampla și prestigioasa apreciere internațională de care se bucură, Între Revoluții este un film care ne-a atins prin poveste. O prietenie dintre două femei care, în ciuda evenimentelor radicale și marcante ale istoriei care le separă una de alta, ne arată că o conexiune adevărată nu poate fi destrămată. Ce poate fi mai uman de atât?”, a declarat Matei Truța, co-fondator August Film.

Lungmetrajul regizat de Vlad Petri a avut premiera mondială în secțiunea dedicată propunerilor neconvenționale din cadrul Berlinale - Forum - unde a primit  Premiul Federației Presei Cinematografice (FIPRESCI). Aceeași distincție a primit-o și în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF), unde a fost distins și cu trofeul pentru Cel mai bun film în cadrul „Zilele Filmului Românesc”. Acestor premii li se adaugă Mențiunea specială a juriului în competiția regională din cadrul ZagrebDox (Croația) și premiul pentru Cel mai bun film în cadrul festivalului Make Dox (Macedonia de Nord), precum și numeroase selecții în programul unor importante festivaluri internaționale - Thessaloniki FF (Grecia), CPH Dox (Danemarca), DocAviv (Israel), Krakow FF (Polonia), Sydney FF (Australia), Sarajevo IFF (Bosnia), DMZ IDF (Coreea), Sheffield Doc Fest (Marea Britanie) sau Festival du Nouveau Cinéma (Canada). Filmul a fost selectat pe lista scurtă pentru cel mai bun documentar din 2023 la Premiile Europene de Film.

„Pentru mine, Între Revoluții este un amestec organic de istorie și poezie. Este istoria neoficiala spusă din perspectiva a două femei care au fost prinse între două revoluții care le-au schimbat societățile pentru totdeauna.”, a spus Monica Lăzurean-Gorgan, producătorul filmului.

Filmul vine la nouă ani de la debutul lui Vlad Petri, Bucureşti, unde eşti? (2014), care a documentat primele mari proteste civice din România post-2010. În toată această perioadă, regizorul s-a ocupat de fotografie şi a realizat câteva documentare de scurtmetraj.

Scrisorile din film sunt ficționale și sunt imaginate de scriitoarea Lavinia Braniște. Monica Lăzurean-Gorgan (Acasă, my home; Nu mă atinge-mă; Chuck Norris vs. Communism) este producătoarea lungmetrajului, Dragoș Apetri, Cătălin Cristuțiu și Vlad Petri semnează montajul, în timp ce Filip Mureșan și Vlad Voinescu s-au ocupat de sunet.

Mai multe detalii despre lansarea în cinema și proiecțiile speciale în prezența echipei vor fi anunțate în curând.

ÎNTRE REVOLUȚII este produs de Activ Docs, în co-producție cu Restart, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Audiovizual Croat și Doha Film Institute. 

Un film realizat în colaborare cu Televiziunea Română. 
Cu sprijinul: UPFAR ARGOA, ICR, DACIN SARA 
Distribuit de: August Film
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Observator Cultural, Films in Frame, Zile și Nopți, Cinemap, IQads, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomandă, Cinefilia, #DeMilioane

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related