3 zile explozive la RO-Wine București, Ediția de Toamnă

3 zile explozive la RO-Wine București, Ediția de Toamnă

Un weekend efervescent și noi recorduri au marcat ediția de toamnă a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania. În perioada 13-15 octombrie, la Studiourile Fratelli din București s-au reunit producători de vinuri premium și superpremium din 14 țări: România, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria. Franța, Bulgaria, SUA, Noua Zeelanda, Republica Moldova, Argentina și Portugalia.

La fel ca și la ediția de primăvară, festivalul a acoperit 3 zone de degustare: Studio 1 – Vinuri din România și Republica Moldova, Studio 2 – Salonul Gustul Italiei și Studio 3 – Vinuri Internaționale, în acest segment înregistrându-se și participarea în premieră a unor crame din Germania și Ungaria, precum și revenirea vecinilor din Bulgaria.

Aproximativ 7000 de vizitatori, printre care și un număr semnificativ de turiști străini, veniți special pentru festival, s-au bucurat de cele 15.000 de sticle de vin deschise, de peste 2500 de pizza cu ingrediente aduse din inima Italiei și peste 3000 de cafele de specialitate de la Constantin Coffee.

Cei veniți pentru a-și aprofunda cunoștințele despre vin au avut la dispoziție nouă masterclass-uri susținute de specialiști de top. Vinul înseamnă cultura și diplomație iar RO-Wine oferă scena ideală pentru a pune in practica acest lucru. Dovada e și prezenta celor 16 ambasadori la aceasta ediție veniti special sa descopere vinurile din cele 14 tari.

Ziua de vineri, 13 octombrie, a fost dedicată HoReCa și s-a bucurat de un număr impresionant de reprezentanți veniți din toată țara. Proprietarii de restaurante și lanțurile de retail au avut ocazia să își actualizeze listele de vinuri pentru sezonul de iarnă, descoperind atât noile recolte ale producătorilor consacrați, cât și crame noi sau prezente pentru prima oară în România.

Vinurile și produsele gourmet din cadrul salonului Gustul Italiei, organizat de Institutul Italian de Comerț Exterior (ICE) au făcut deliciul vizitatorilor și la această ediție.

Și la această ediție, organizatorii au pregătit numeroase surprize, lansări de carte, prezentarea în premieră a unor vinuri noi sau deschideri de sticle vintage, precum și premii speciale.

Ediția de toamnă a evenimentului RO-Wine s-a încheiat cu un concert de muzică clasică și cu o petrecere ad-hoc, alături de invitați.

„Ne-am bucurat în primul rând de numărul mare de tineri care ne-au călcat pragul la această ediție, de numărul tot mai mare de turiști străini, dar și de membri ai corpului diplomatic, însă cea mai mare sursă de bucurie a fost atmosfera – profesională, elegantă, relaxată și plină de bucurie. Este o senzație minunată să vezi atâția oameni uniți de pasiunea comună pentru vin, bucurându-se de fiecare descoperire, de asocieri, de cunoștințe noi. O frază auzită de la unul dintre expozanți rezumă foarte bine experiența RO-Wine: este cel mai bun eveniment de networking high-level din lumea vinului”, spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu.

Vă mulțumim!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related