La început de noiembrie, necesarul zilnic de creativitate este oferit de antiDOT. the TALKS

La început de noiembrie, necesarul zilnic de creativitate este oferit de antiDOT. the TALKS

Luna noiembrie începe la Cărturești cu a doua ediție antiDOT. the TALKS, eveniment creat și dezvoltat de Alisa Tarciniu, coach, facilitator terapie prin râs și fondator programe de creativitate prin care încurajează atât copiii, cât și adulții. Din 1 până în 5 noiembrie 2023, la Cărturești Verona (demisol) ai ocazia să navighezi printre discuții despre elementele, secretele sau obiceiurile unei vieți creative cu Vlad Eftenie, Nora Iuga, Marius Tudosiei și Jamie Catto și să înveți cum să-ți accesezi nebănuitele forțe ale imaginației la ateliere cu Ioana Marinescu, Iulian Tănase și Alisa Tarciniu.

Participarea se face cu înscriere prealabilă.
Accesul la discuții este gratuit, iar la ateliere este de 80 de lei.

Programul pentru cele cinci zile este următorul:

 

TALKS:

Miercuri, 1 noiembrie, ora 19:00
Salvaţi prin creativitate, Vlad Eftenie / fotograf & architect

Un dialog despre cum am putea să lăsăm mai des creativitatea la joacă într-o lume pierdută din ce ce mai acut de ea însăşi, de noi, o să povestim despre creativitate, despre trezirea, manifestările şi îmblânzirea ei.

Joi, 2 noiembrie, ora 19:00
Vocea din cușca sufleorului, Nora Iuga / poetă & prozatoare & traducătoare

„Scriu fără să îmi propun. Asta e felul meu de a scrie. Simt că intru într-o transă și merg la masa de scris, mi se dictează și eu doar notez. E ca o stare de visare, o permanentă surpriză, starea mea cheamă vocea. Este o taină a nașterii ideilor, a poeziilor.”

Vineri, 3 noiembrie, ora 19:00
Rețete cu poveste, Marius Tudosiei / Băcanul Vostru

Câte grame de idei strălucite încap într-o rețetă? De câte lingurițe de răbdare e nevoie ca să iasă o mâncare delicioasă? Marius Tudosiei, antreprenor, ne dezvăluie o parte dintre ingredientele de pe rafturile bucătăriei creative.  

Duminică, 5 noiembrie, ora 19:00 (eveniment online, pe paginile de Facebook Cărturești)
Interviu cu Jamie Catto / autor & muzician & regizor & fotograf

Jamie Catto, membru fondator Faithless, cocreatorul proiectului 1 Giant Leap, producătorul și regizorul documentarului Becoming Nobody vorbește despre cum e să trăiești în prezent, cum poți să îți transformi în realitate proiectele sau să depășești obstacolele, dar și despre cum îți poți transforma demonii interiori în combustibil creativ.

 

Ateliere

Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11:00
Inspirație în mișcare (atelier de creativitate în mișcare) cu Irina Marinescu / artistă

Un atelier în care observăm micromișcări. Pornind de la respirație ne găsim inspirația de a le transforma într-un dans. Lejer, simplu, liber.

Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 17:00

Când, deodată, a sunat telefonul (atelier de scriere creativă) cu Iulian Tănase / scriitor

Întâlnire despre scrisul ca terapie și formă de autocunoaștere. Plecând de la ideea că subiectele pe care le stăpânim sunt experiențele pe care le-am trăit, Iulian Tănase ne provoacă să schimbăm perspectiva din care le privim pentru a schimba poveștile pe care le scriem.

Duminică, 5 noiembrie, ora 14:00
Cum să te surprinzi: atelier de joacă și bucurie cu Alisa Tarciniu/ coach

Copiii se joacă instinctiv și sunt curioși. Ei descoperă lumea prin joacă și uimire. Ca adulți uităm această abordare. Rămânem blocați în a avea mereu dreptate și a ști exact ce este de făcut. Uităm că putem trăi fără a ști sau controla totul. Prin participarea la acest atelier vom descoperi ce se întâmplă când îți iei un moment de libertate de la constrângerile vieții de adult.

Parteneri: Scena 9, RFI România, Bookhub, IQads, 4arte, Munteanu, Spotmedia, Radio România Cultural.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related