Black Friday digital checklist. O perspectivă de la Craft Interactive

Black Friday digital checklist. O perspectivă de la Craft Interactive

Black Friday reprezintă una dintre cele mai mari oportunități pentru magazinele online de a-și crește vânzările și de a atrage noi clienți. Cu toate acestea, pentru a avea succes în această perioadă aglomerată de cumpărături, este esențial să te pregătești cu atenție și să pui în aplicare strategii de marketing eficiente. În acest articol, vom explora câteva sfaturi cheie despre cum să pregătești magazinul online pentru Black Friday.

 

Planificarea anticipată este esențială

Pregătirea pentru Black Friday ar trebui să înceapă cu mult timp înainte. Stabilește obiective specifice și conturează un calendar de actțiuni pentru a te ajuta să organizezi campaniile de marketing digital.

Bugetul investit într-un context competitiv este esențial. Black Friday e perioada în care magazinele online investesc bugete semnificative. Estimează în avans (folosind instrumentele oferite de platforme de advertising cum ar fi Google Ads sau Meta Ads) potențialele rezultate obținute pentru a identifica impactul campaniilor de Black Friday.

 

Optimizarea site-ului web

Asigură-te că site-ul este rapid, ușor de navigat și optimizat pentru dispozitive mobile, pentru că majoritatea traficului online este azi pe dispozitivele mobile. Te va ajuta la creșterea conversiilor sau la menținerea clienților existenți.

 

Crearea de conținut relevant

Este recomandată dezvoltarea unei strategii de conținut pentru a promova ofertele de Black Friday. Include conținut util și relevant pentru publicu tău în toate touchpoint-urile digitale: postări, stories sau reels în rețele social media, newslettere, slidere website, SMS-uri etc.

 

Oferte atractive

Black Friday este cel mai important weekend din an pentru reduceri. Planifică discounturi semnificative (dar reale nu exagerate) comunicate înainte de acel weekend și pregătește oferte speciale pentru potențiali clienți noi sau tactici de fidelizare pentru clienți existenți. Poți folosi tehnici de comunciare cum ar fi "Black Friday Flash Sales" pentru a stimula vânzările.

 

Campanii digitale

Publicitatea plătită pe platforme precum Google Ads și Meta Ads este absolut necesară pentru a promova ofertele de Black Friday. Targhetează cu atenție audiența și creează anunțuri relevante și unitar comunicate.

 

E-mail marketing

E-mailul este un instrument puternic pentru a comunica ofertele cu clienții actuali sau pentru a-i atrage pe cei noi. Trimite newslettere de tip teasing cu oferte Black Friday în avans, reamintiri despre reduceri în weekendul Black Friday și mesaje de tip scarcity (ex: au mai ramax x ore pentru a profita de reduceri…) cu puțin timp înainte de finalizarea Black Friday.

 

Social media

Oferă informații relevante cu privire la ofertele de Black Friday. Creează anunțuri cu imagini atractive pentru a-ți extinde vizibilitatea, clipuri video dinamice, stories și reels în profilele de Social Media.

 

Monitorizează concurența

Urmărește ce oferte propune concurența. pentru Black Friday și încearcă să te diferențiezi. Acest lucru te poate ajuta să ajustezi strategia în timp real și să fii competitiv.

 

PRO TIP

De Black Friday oamenii vor experiențe digitale ușoare și promptitudine în livrare. Asigură-te că magazinul online e pregătit să gestioneze volumul crescut de comenzi. Un serviciu excelent pentru clienți poate genera încredere în brand și poate determina oamenii să revină în magazinul online, pe termen lung.

 

Analizează rezultatele

După Black Friday, analizează datele pentru a înțelege ce a funcționat și ce nu. Acest lucru te va ajuta să te pregătești mai bine pentru următoarele activări de marketing digital.

Pregătirea pentru Black Friday este o provocare, dar cu o planificare adecvată, cu atenție și strategii de marketing eficiente, magazinele online pot obține rezultate excelente în cel mai aglomerat weekend digital pentru cumpărături.

Spor la vânzări online!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Craft Interactive

Suntem agenție de performance marketing. Construim mixul ideal de soluții digitale integrate, cu care creștem performanța și notorietatea business-urilor. Suntem specializați în Strategie digitală, Branding,... vezi detalii »

Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related