Canon România se alătură proiectului La NORD de cuvinte, în lupta cu efectele schimbărilor climatice

Canon România se alătură proiectului La NORD de cuvinte, în lupta cu efectele schimbărilor climatice

Canon România anunță colaborarea cu „La NORD de cuvinte”, proiectul prin care fotograful Rareș Beșliu documentează artistic natura și viața sălbatică din regiunile arctice. Începând cu luna octombrie a acestui an, brandul susține eforturile sale de a educa, de a duce mai departe mesajele de mediu și, nu în ultimul rând, de a apropia oamenii de natură, prin intermediul fotografiei.

"Puterea fotografiei de a sensibiliza și de a pune pe agenda publică subiecte ce ne preocupă, precum schimbările climatice, este uriașă. Din acest motiv, suntem fericiți să susținem proiectul “La NORD de cuvinte”. Demersul lui Rareș de a fotografia natura și viața sălbatică din zonele arctice, cu scopul de a ne face pe toți mai conștienți și mai atenți la impactul pe care îl avem asupra mediului, este deopotrivă curajos și emoționant și coincide cu obiectivul Canon de a inspira o lume a schimbării și de a acționa pentru un viitor mai bun al planetei”, a declarat Petronius Secăreanu, Director General Canon România.

În perioada următoare, vor urma mai multe expoziții fotografice cu imagini din primele două expediții realizate în Svalbard și Groenlanda, cât și ultima expediție din acest an, în Arhipelagul Arctic Canadian, acolo unde trăiește două treimi din întreaga populație de urși polari și locul unde tundra se înverzește, iar incendiile din pădurile boreale sunt din ce în ce mai puternice din cauza schimbărilor climatice.

„La început, mulți m-au crezut nebun, iar planurile și expedițiile mele păreau ceva SF pentru ei. Recunosc că le-am câștigat cu greu încrederea, însă acum, la aproape jumătate de an după ce am anunțat proiectul, pot spune că am deja în jur un cerc de oameni cu care rezonez și pe care nu i-aș fi cunoscut cu altă ocazie. Dar valorile noastre ne-au adus împreună și ne încurajăm reciproc că există speranță. Parteneriatul cu Canon a venit în mod firesc, aparatele și obiectivele lor fiind singurele cu care fotografiez de ani de zile și care îmi sunt câteodată singurii prieteni când sunt departe, doar eu și natura. Sunt foarte încântat de colaborarea cu ei, pentru că împreună putem duce mesajele noastre cât mai departe și dăm proiectului suficientă vizibilitate încât să aibă puterea de a schimba ceva. Împreună apropiem oamenii de natură și le oferim contexte prin care să o înțeleagă și să o aprecieze mai mult”, completează Rareș Beșliu.

Proiectul este primul demers al Asociației „La NORD de cuvinte”, care-și propune ca, prin intermediul fotografiei, să ajungă mai aproape de inimile oamenilor, să ajute și să contribuie la lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice. 

La NORD de cuvinte” este un proiect susținut de Canon România și WWF România - Fondul Mondial pentru Natură.

Rareș Beșliu este fotograful român care documentează artistic natura și viața sălbatică de dincolo de Cercul Polar, printr-o serie de expediții nordice în Svalbard (unde a ajuns cu spărgătorul de gheață până la 81 de grade latitudine nordică), Groenlanda și Arhipelagul Arctic Canadian. Din experiența lui, Rareș crede că înainte să ai grijă de natură, trebuie să ajungi să o iubești. Iar prin fotografia de wildlife și eforturile sale, speră să apropie oamenii de natură și de animale, să le transmită emoții și să-i facă mai atenți la modul în care acțiunile lor impactează viața. Pentru că doar ACUM nu e prea târziu. Pe lângă România, Rareș a fotografiat până acum viața sălbatică în Groenlanda, Svalbard, Islanda, Insulele Feroe, Scoția, Canada, Cuba, Cipru, Cehia, Italia și nu numai. În decembrie 2023 va lansa albumul fotografic „Emoții”, cu imagini ce ilustrează wildlife-ul din toate colțurile lumii. 

Canon Europe este partea EMEA a Canon Inc, furnizor global de tehnologii şi servicii de imagistică. Canon Europe îşi desfăşoară activitatea în aproximativ 120 de ţări, are aproximativ 13.300 de angajaţi în toată regiunea şi contribuie cu aproximativ o treime la veniturile globale anuale ale Canon.

Fondată în 1937, dorinţa de inovaţie permanentă a adus compania Canon printre cele mai bune companii din lume în domeniul imagisticii, în decursul a celor 80 de ani de activitate. Compania îşi propune să investească în domeniile care contează şi să fructifice toate oportunităţile de dezvoltare, de la aparate foto, la imprimante comerciale şi consultanţă de afaceri, la tehnologii în domeniul sănătăţii.

Filosofia companiei Canon este Kyosei – „Trăim şi muncim împreună pentru binele tuturor”. În EMEA, Canon Europe este preocupată de reducerea impactului companiei asupra mediului înconjurător şi implică utilizatorii în acest demers prin produsele, soluţiile şi serviciile pe care le oferă.

Canon redefineşte mereu lumea imagisticii pentru binele cel mai înalt al umanităţii. Prin intermediul tehnologiei noastre şi datorită spiritului nostru inovator, redefinim limita imposibilului şi oferim oamenilor noi perspective de a privi lumea. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related