Alternative Culture, o rezidență artistică în Islanda

Alternative Culture, o rezidență artistică în Islanda

Artist talk: 24 noiembrie, 6:30 PM, Núllið gallerý, Reykjavik. Intrare liberă.

După o serie de colaborări pe parcursul a mai mulți ani în domeniul muzicii și al fotografiei, precum și după un număr consistent de călătorii în minunata țară Islanda, Ionuț Trandafirescu este încântat să primească invitația de la FiSL – Asociația Islandeză de Fotografie Contemporană – de a-și împărtăși obiectivele și abordarea personală în diferite festivaluri și evenimente culturale. El va prezenta experiențele acumulate în diverse proiecte culturale pe care le-a fondat în România, cum ar fi Bucharest Photofest, Centre for Alternative Music & Arts, Editura Filos.

Rezidența artistică bilaterală este o ocazie de a-și împărtăși viziunea și abilitățile în materie de fotografie, arte vizuale și muzică cu oamenii care trăiesc în locul pe care îl iubește. Rezidența este, de asemenea, o oportunitate pentru el de a se întâlni și de a colabora cu artiști și manageri culturali islandezi, precum și de a explora noi posibilități și parteneriate.

Proiectul a fost posibil prin accesarea unei rezidențe artistice de trei săptămâni, o inițiativă bilaterală implementată în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Unde: Núllið gallerý, Bankastræti 0, Reykjavik

Despre artist | Ionuț Trandafirescu

Ionuț Trandafirescu este manager cultural, editor și redactor de carte, director de festival, călător, fotograf și promoter stabilit în București (RO) și Reykjavik (IS). Este fondatorul festivalului internațional de fotografie Bucharest Photofest și cofondator al Premiilor Fotograful Anului în România. În 2019, a fondat Centre for Alternative Music & Arts, o platformă culturală multidisciplinară care se concentrează pe muzică, literatură, călătorii, fotografie, arte și cinematografie.

Editura Filos joacă, de asemenea, un rol major în activitatea sa culturală, unde a inițiat câteva colecții de cărți și a editat zeci de titluri. De asemenea, a co-fondat și coordonat proiectele Centrului Cultural Palestinian și Festivalului de Film Palestinian din România sau Centrului de Studii în Istorie Contemporană din România. Art & Creative Director.

Parteneri: Alternative-Culture.com, Bucharest Photofest, Filos Publishing House, FiSL, Radio Guerrilla, IQads, Zile și Nopți, Spotmedia.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related