Evenimente marcante din anii '50

Evenimente marcante din anii '50

Anii '50 reprezintă o decadă în care s-au făcut progrese din multe puncte de vedere. Omenirea încerca să-și revină după Al Doilea Război Mondial, iar pacea a adus și multă bucurie printre oameni, care redescopereau plăcerile vieții.

Muzica și cultura au atins culmi în anii '50, iar despre unele petreceri din acea perioadă se face referire și în zilele noastre. De fapt, la unele petreceri de Revelion tematice este cea a anilor '50. Oamenii se îmbrăcau elegant în acele vremuri, dar, în același timp, tot atunci a fost inventată și mâncarea fast-food.

Anii '50 reprezintă cu siguranță o perioadă romantică a omenirii. Din acest motiv, putem vedea cum se trăia în acea perioadă în multe filme și jocuri. Printre cele mai cunoscute filme din acea perioadă sunt "Raging Bull" (1989), "The Right Stuff" (1983), "Quiz Show" (1994) și "Ed Wood" (1994).

Anii '50 nu sunt ignorați nici în jocuri, iar titluri cunoscute sunt "The Godfather", "Mafia II" și "Resistance II". Iar printre miile de jocuri de casino online pe care utilizatorii din România le pot încerca se remarcă și unul inspirat din anii '50. Slotul se numește "The Glorious 50's", iar acțiunea se desfășoară la o petrecere din acea perioadă, cu muzică pe fundal. Ca simboluri în acest joc găsim un cântăreț, un disc muzical și un acordeon.

 

În rândurile următoare, te invităm să descoperi câteva detalii inedite care au marcat anii '50:

A fost realizată prima transmisie TV color

Televiziunea a fost inventată în 1927, la San Francisco, dar prima transmisie TV color a avut loc abia în anul 1951, de postul RCA. Din anii '50, televiziunea a devenit un mod tot mai interesant pentru acele vremuri în care oamenii petreceau timpul. Și vânzarea televizoarelor a crescut considerabil, pe măsură ce economia lumii își revenea.

 

Natalitatea a crescut considerabil în anii '50

Apogeul perioadei "Baby Boom" a fost atins în anii '50. În perioada războiului, femeile începeau să lucreze mai devreme și se maturizau mai devreme, obținând astfel experiență de viață. Era ceva obișnuit în anii '50 ca o femeie să devină mamă la vârsta de 18-20 de ani. Tot din acea perioadă s-au format multe cupluri de naționalități diferite, având în vedere fenomenul migrației din anii '40.

 

Oamenii au descoperit ce înseamnă fast-food-ul

Anii '50 au rămas în istorie pentru expansiunea restaurantelor de tip fast-food. McDonald's și-a inaugurat primul restaurant la data de 15 aprilie 1955, în statul Illinois din SUA. Pe atunci, un burger avea un preț de doar 15 cenți. Și expansiunea KFC a început tot în anii '50, când au apărut primele francize. Americanii au descoperit primii mâncarea fast-food, iar aceasta a ajuns în deceniile următoare în toate colțurile lumii. În anii '50 au apărut mai multe restaurante de tip fast-food, însă puține au fost cele care au rezistat până în zilele noastre.

 

A fost creat primul mall

În zilele noastre, este ceva obișnuit să mergem la mall în marile orașe. Însă în anii '50 să faci cumpărăturile nu era tocmai ușor. Totul s-a schimbat însă în anul 1956, când în Minnesota a fost construit primul mall. Acesta avea numele Southdale Center, o înălțime de 4 etaje și semăna destul de mult cu cele din zilele noastre. În anii următori, pe fondul succesului de la Southdale Center, în marile orașe din SUA au fost construite noi mall-uri. În România, fenomenul a ajuns ceva mai târziu, iar primul mall din București a fost construit în anul 1999, Mall Vitan, ce este deschis și în zilele noastre în cunoscutul cartier.

Sursă foto: canva.com

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related