Un nou val de artiști ia cu asalt line-up-ul Mainstage Rocanotherworld, în timp ce primele nume au fost confirmate pentru Electronic Stage

Un nou val de artiști ia cu asalt line-up-ul Mainstage Rocanotherworld, în timp ce primele nume au fost confirmate pentru Electronic Stage

După ce ne-am bucurat împreună de cei mai cool artiști din primul val de line-up, a venit momentul să anunțăm și mai multe nume care vor transforma Mainstage-ul Rocanotherworld într-o experiență de neuitat. Totodată, lor li se alătură și primele nume care vor încinge spiritele pentru Electro Stage. Acești artiști aduc cu ei un mix de diversitate și pasiune, ce promite să transforme festivalul într-o adevărată oază a creativității.

Ediția a noua a festivalului va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024, la Iași, iar line-up-ului de pe Main Stage-ul Rocanotherworld 2024 se alătură Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm, iar primii artiști anunțați la scena de muzică electronică sunt Rosario Internullo și Gala (UA).

Rocanotherworld este mai mult decât un simplu festival de muzică. Este o călătorie plină de descoperiri în lumea muzicii, a artei, a gândirii și a oamenilor, inițiată în 2016 la Iași, în memoria lui Ioan Dan Niculescu, și organizată de Asociația Industrii Creative și Showberry.

Festivalul este un mediu vibrant și divers, unde participanții se (re)conectează la valori, sărbătorind viața prin curiozitate, individualitate și grijă față de ceilalți. În cadrul Rocanotherworld 2024, sub deviza echilibrului, se îmbină cu grație energia spectacolelor live cu varietatea și dinamismul evenimentelor conexe, care aduc publicul pe aceeași lungime de undă a celor trei valori fundamentale ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Ediția acestui an se bucură de sprijinul partenerului principal, ING Bank România, ale cărui valori rezonează cu spiritul festivalului. Din perspectiva ING, oamenii trebuie să aibă curajul de a fi liberi să facă lucrurile pe care le iubesc, indiferent dacă este vorba despre participarea la festivaluri de muzică sau dedicarea altor pasiuni din viața lor.

“Pentru ING Bank România, noțiunea de real life banking înseamnă a face parte în mod palpabil din viața clienților noștri. Ne uităm la ce este important pentru ei și le oferim experiențe personale, simple și intuitive, care răspund nevoilor reale și le sprijină pasiunile. Din fericire, din lifestyle-ul clienților noștri fac parte și festivalurile care aduc mai aproape muzica de calitate. Alături de Rocanatherworld, ne vom bucura de un început de vară plin de energie bună, activări, prieteni și artiștii preferați”, a spus Dana Maria Ștefan, Events and Sponsoring Lead, ING Bank România.

 

Mainstage-ul Rocanotherworld 2024 îi aduce pe Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm

Deliric își alimentează pasiunea pentru hip-hop încă de la o vârstă fragedă, fiind fascinat de poezia și ritmurile acestui gen. Fondator al Facem Records, primul label independent de hip-hop din România și membru al trupei C.T.C., acesta a devenit cunoscut pentru sinceritatea și transparența sa exprimată în muzica. Colaborarea sa cu Silent Strike a dat naștere unor piese de referință, precum „Ambrozie” (2011), care le-au consolidat reputația în industria muzicală.

Una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, Coma, urcă din nou pe scenă la Rocanotherworld 2024. S-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul lor de debut, „Somn”, lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-le nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002. De-a lungul anilor, Coma a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase trupe și artiști internaționali de renume, inclusiv Linkin Park, Korn, Deftones, și Iggy Pop.

Muzica lui Jurjak este o combinație de blues, electro, rock și folk, conturând un stil propriu recunoscut încă de la primele acorduri. Noile single-uri „Vorbe din popor”, „Doar în zori” și „Meduza” continuă să exprime acest lucru, anticipând ce de-al patrulea său album de studio. George Petroșel, cunoscut sub numele de Jurjak, este nu doar un muzician talentat, ci și regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Rapid, a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști alternativi din România. Până în prezent, a lansat trei albume de „Lemon Blues” (2016), „Blues Berry” (2018), care include hitul „Imnul Minerilor”, nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului „Planeta Petrila”, și „Hoții de vise” (2022).

Fără Zahăr este o trupă ce îmbină muzica și umorul, explorând diverse genuri muzicale pe versuri comice și satirice.  În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop, („Sandu”, „Lav-stori”), folk, („D'la munte”, „O, cal frumos”), latino („Stella”), punk rock („The MF Song”, „Zob da club”) și metal („Dunitru”, „Diesel”).

Denorm este o trupă din Chișinău care vine cu un amestec exploziv de synthwave/retrowave și cu o doză sănătoasă de metal. Muzica lor are un impact emoțional puternic, ducând ascultătorii într-o călătorie profundă prin combinarea reverberațiilor și a sunetului amplu, ce menține totuși o notă de intimitate.

Trupa a luat naștere în 2018, când Jin și Spaceman (Evgeny Bereckelea și Evgeny Oleinic) au decis să oficializeze acest proiect, după o colaborare muzicală anterioară. Aceștia i-au adus în echipă pe Mark Perlov și Evgeny Berdea, iar în scurt timp au lansat primul set de piese înregistrate live. De atunci, Denorm a continuat să susțină sesiuni live, spectacole și să lanseze EP-uri.

 

Primele nume confirmate pentru Electro Stage

Pe scena de muzică electronică va urca anul acesta Rosario Internullo, dj-ul italian care reușește să captiveze datorită stilului său inconfundabil și interacțiunii intense cu publicul, fapt ce l-a propulsat rapid în topul celor mai îndrăgiți Dj. Conform night.ro, a ocupat locul doi timp de trei ani consecutivi la categoria „cel mai bun DJ” și a obținut numeroase premii, inclusiv pentru cel mai bun concept, cea mai bună petrecere și cel mai bun cântec.

În 2003, a compus hitul „A fost o Vremea”, iar în 2007, împreună cu Rhaddoo, au remixat piesa și au lansat-o sub numele „Sentimente” pe Desolat Rec by Locodice. Piesa a devenit un succes imens și a fost interpretată de marii DJ-uri precum Carola, Sven, Carl Cox, Nina Kravitz. A mixat în cluburile de top din România și Europa, fiind o prezență constantă în line-up-uri alături de renumiți DJ-i internaționali precum Joseph Capriati, Solomun, Fat Boy Slim, Tiesto și mulți alții.

Pe aceeași scena va mixa și GALA, născută și crescută în Kiev până în 2022, ea a îndrăgit din totdeauna muzica Hip Hop și Funk. Cu o experiență de 12 ani în industria muzicală, aduce un amestec de house old school și breakbeat în seturile sale, cu o notă de Tech House și Minimal, completată de ritmuri Groovy. Lansările sale la Mr. Nice guy, Rawsome Records și Blacksoul i-au adus recunoașterea pe plan internațional, fiind susținute de artiști de renume precum Jesse Perez, Demuir și Greco (NYC). De la debutul său în 2020, a cucerit publicul din Ucraina și din țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia, Georgia și România.

Abonamentele au fost puse în vânzare online la prețul promoțional Early Bird, iar biletele pentru elevi și studenți pe zile, vor fi disponibile începând cu data de 20 aprilie și vor avea prețul de 75 lei / zi până pe 15 mai și de 100 de lei / zi de pe 16 mai până pe 23 iunie inclusiv.

Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe beforothers.rocanotherworld.com - secțiunea „Free Pass”. Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ - Bilete.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry
Partener principal: ING Bank România
Parteneri media: Radio Guerilla, Viva Fm, IQads, Cărturești, Happ.ro, Fashion Premium Magazine, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Suplimentul de Cultură, Revista Golan, CVLTARTES, Like5, Info Music, Ziarul de Iași, Zile și NopțiIași Tv Life.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Showberry este un startup câștigător al programului Investește în oameni! Din 2015 dezvoltă proiecte culturale și creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice și evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alături de Asociația Industrii Creative.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related