Bratři: Când creăm muzică, nu ne gândim la succesul comercial, ci la sunetul pe care îl apreciem, la groove-ul general și la emoții

Bratři: Când creăm muzică, nu ne gândim la succesul comercial, ci la sunetul pe care îl apreciem, la groove-ul general și la emoții

Bratři este o prezență fresh pe scena muzicii electronice din Cehia. Gemenii Jiří și Ondřej au conceput acest proiect muzical ce oscilează în jurul unei combinații de dans electronic captivant și techno. Forțele centrale sunt ritmurile de percuție/tobă live ale lui Jiří și motivele melodice și secvențele create de Ondřej pe sintetizatoare analogice și modulare.

Bratři concentreză săptămâna aceasta în Flying Circus, Cluj (23.05), în Club Control, București (24.05) și Love Bar, Sibiu (25.05) propunând publicului din România un live set energic, în cadrul Alternative Culture. 

"Credem că muzica electronică este apreciată din ce în ce mai mult în România și oamenii sunt interesați de ea. În setul nostru live, am pregătit piese noi de pe albumul care va fi lansat în toamnă", spun Jiří și Ondřej.

Cum a început parcursul lor în muzică, care sunt particularitățile procesului creativ și cum se pregătesc pentru turneul din România, povestesc Jiří și Ondřej mai multe în rândurile de mai jos. 

 

Cum a apărut pasiunea voastră pentru muzică

Am fost întotdeauna interesați să cântăm la instrumente muzicale de la o vârstă fragedă. Ondra a început cu instrumente de percuție, iar eu (Jirka) am început cu pianul. Mai târziu, am început și eu să cânt la instrumente de percuție. După școală, am decis să mergem la conservator, unde am studiat amândoi instrumentele de percuție. La conservator, am întâlnit mai mulți profesori de percuție excepționali care ne-au influențat. Apoi am început să cântăm în diverse trupe. În acei ani, am dezvoltat, de asemenea, un interes pentru sintetizatoare și muzică electronică. Așa a luat naștere Bratři.

 

Autenticitate & mainstream

Credem că este important să găsim un echilibru potrivit. Când creăm muzică, nu ne gândim la succesul comercial, ci la sunetul pe care îl apreciem, la groove-ul general și la emoții. Întotdeauna ne străduim să aducem propriul stil în piesele noastre. Desigur, suntem influențați de muzica pe care o ascultăm, dar nu creăm niciodată o piesă bazată pe stilul altcuiva.

 

Cu cine ați vrea să colaborați

Iubim Moderat și credem că ei ar fi cei cu care am dori să colaborăm. Sonor credem că ar fi ceva foarte brut și industrial. Ar fi o colaborare cu adevărat minunată.

 

Procesul vostru creativ

Lucrăm de oriunde putem, o idee poate apărea extrem de spontan, de exemplu, în aeroport, în drum spre România. Ulterior, în studio, reluăm sunetele și le înlocuim cu echipamente hardware. Cred că hardware-ul ne ajută să creăm mai bine. Adesea, ne ajută să capturăm și să înregistrăm o atmosferă și un sunet mai bune.

 

Turneul din România

Abia așteptăm! Suntem entuziasmați de spectacolele live și ne place să cântăm în străinătate. Oamenii nu știu la ce să se aștepte, iar noi îi putem captiva și surprinde cu energia noastră. Credem că muzica electronică este apreciată din ce în ce mai mult în România și oamenii sunt interesați de ea. În setul nostru live, am pregătit piese noi de pe albumul care va fi lansat în toamnă.

 

Ce urmează

Am terminat noul nostru album, la care am lucrat timp de 2 ani. Este al doilea album al nostru și va fi lansat în septembrie 2024. Suntem foarte mulțumiți de sunet. Am colaborat cu Hannes Bieger, care se ocupă de mixaj pentru noi. În prezent, puteți asculta single-urile “Lost Juno”, “Lobster” și “Neon”. Aceste piese dau o idee despre cum va fi albumul. Peste o lună, va fi lansat single-ul “Ayra”, care va fi ultimul single înainte de lansarea albumului propriu-zis. În această vară, avem și o serie de concerte și festivaluri, precum Sziget sau Colours of Ostrava. Să cântăm live și să călătorim este întotdeauna o mare recompensă pentru noi.

 

Alternative • Culture este o platformă culturală multidisciplinară dedicată fotografiei, muzicii, filmului, literaturii, artei. Focusul principal al platformei este organizarea și producerea de spectacole de muzică live exclusiv cu artiști internaționali și nume din diferite domenii ale industriei muzicale: electronica, pop-indie, rock, alternative, world music, dar și abordări experimentale sau subgenuri ale acestora. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related