Scoala ADC*RO

Start: 2009-01-12
End: 2009-05-31

Inscrieri: 12 ianuarie 2009 - 2 februarie 2009
Desfasurarea cursurilor: 23 februarie - mai 2009
Unde: IAA House - Calea Victoriei, nr. 126, et. 3, sector 1, Bucuresti

Scoala de creatie ADC*RO este primul proiect Art Directors Club Romania(ADC*RO), o initiativa a Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR), organizat pentru a doua editie consecutiv de Millenium Communications.

Scoala ADC*RO este o scoala de creatie care se adreseaza tinerilor pasionati de publicitate. Este o scoala concept si NU un "curs despre publicitate", propunandu-si sa formeze o noua generatie de tineri creativi, capabili sa faca fata cererii de pe piata de advertising.

Inscrierea in competitie se face gratuit, insa cei 45 de studenti admisi vor avea de achitat o taxa de 500 de euro.

Pe scurt, Scoala ADC*RO inseamna 3 luni de pregatire intensiva, cu 2 intalniri saptamanale: 1 seminar si 1 sedinta de lucru in agentie.

In cadrul seminariilor, studentii vor avea ocazia de a asista la prezentarile tutorilor, pe diverse teme precum: Concept, Strategie, Print, TV, Radio, Online, Publicitate Neconventionala, Campanii Integrate etc. Iar sedintele de lucru cu echipele de creatie din agentii le vor oferi studentilor prilejul de a pune in practica ceea ce au invatat la seminar.

Studentii primesc briefuri de la creativii din agentiile alocate si feedback pentru rezolvarile propuse. Fiecare grupa de studenti lucreaza pe rand cu doua agentii, ajungand sa cunoasca stiluri diferite de lucru si personalitati diferite.

Printre tutorii celei de-a doua editii a Scolii ADC*RO se numara unii dintre cei mai renumiti directori de creatie din Romania precum Adrian Botan - McCann Erickson, Andrei Cohn - Cohn& Jansen | Ashley & Holmes, Costin Popescu - Cap, Dorian Pascuci - ADDV Euro RSCG, Sorin Tranca - Friends Advertising, Valentin Suciu - Odyssey, Liviu David - Next Advertising, Serban Alexandrescu - Headvertising, Ema Prisca - Graffiti BBDO, Octav Gheorghe - Gavrila&Asociatii etc

Branded