Care sunt tendintele online in educatie? Conferinta Educatie in Ctrl analizeaza influenta noilor media asupra generatiei tinere

Care sunt tendintele online in educatie? Conferinta Educatie in Ctrl analizeaza influenta noilor media asupra generatiei tinere

Vloggeri din Romania, specialisti in domeniul educatiei si reprezentanti de branduri si agentii vin la Timisoara pentru a dezbate impactul social pe care il poate avea vlogging-ul ca instrument pentru educatie, precum si importanta e-learning-ului.

Conferinta Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie este prima initiativa de acest fel din tara si se desfasoara in 8 aprilie 2016, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

Vlogging-ul a inceput sa se bucure de o tot mai mare popularitate in Romania, mai ales in randul tinerilor. Scoala, la randul ei, face o trecere treptata spre video learning (e-learning), spre sali de clasa alternative, spre cursuri tinute pe Skype, ore de limbi straine realizate online sau teste digitale.

La conferinta Educatie in CTRL. Vlogging: de la divertisment la educatie, estudent.ro, Asociatia Ctrl-D si Vlog-ul de Marti (Anne-Marie Chelariu) isi propun sa faca o radiografie a vlogging-ului romanesc, pentru a gasi un raspuns la intrebarea: Poate vlogging-ul sa devina un mijloc relevant pentru educatie?

Evenimentul se adreseaza atat creatorilor de continut video online, studentilor si absoventilor interesati de vlogging,, precum si cadrelor didactice interesate de metode alternative de predare.

Printre primii speakeri anuntati la eveniment se numara: Codin Sebastian Pop si Ramona Cordos (fondatori Creative Monkeyz si realizatorii cunoscutului serial RObotzi), Anne-Marie Chelariu (Vlog-ul de Marti), Alex Gaftoni (Sector 7), Matei Psatta (Digital Strategy Director la Leo Burnett Group), Coralia Sulea (Conferentiar Universitatea de Vest - Departamentul Psihologie) si Stefan Szakal (antreprenor si co-fondator estudent.ro). Conferinta va fi moderata de Claudiu Teohari - TEO, comediant si gazda show-ului online Nimic Nou realizat de Sector 7.

 

Principalele subiecte care vor fi abordate in cadrul evenimentului sunt: vlogging-ul in Romania ca forma de divertisment – tipuri de continut si publicuri-tinta; componenta educationala in vlogging – de la tutoriale la educatie, prin umor si satira; e-learning si resuse online pentru educatie alternativa in Romania - videoul online ca mediu pentru cultura de invatare.

Biletele pentru conferinta pot fi achizitionate online pana in 17 martie la pret redus - Early Bird: studenti 50 lei, standard 75 lei. 

 

Sondaj: 86,6% dintre tineri folosesc YouTube ca instrument pentru invatare

Pentru a intelege mai bine care sunt noile tendinte in educatia din Romania, echipa Educatie in Ctrl a demarat un sondaj printre tineri cu varste cuprinse intre 14 - 35 de ani. Rezultatele preliminare arata ca majoritatea lor (81.2% dintre respondenti) sunt familiarizati cu e-learningul, 86.6% folosesc YouTube ca instrument de invatare, iar 71.3% urmaresc cel putin un vlogger roman.  

Dintre formele de e-learning preferate, aproape 50% dintre tinerii intervievati opteaza pentru cursurile online. La capitolul beneficii, tinerii declara ca e-learningul ii ajuta sa descopere subiecte si abordari noi (79.4%), li se pare usor de accesat si de urmarit (63.7%), completeaza cu succes notiunile insusite prin invatamantul traditional (48.8%), e un mod de a-si personaliza experienta de invatare (46.9%) si ii motiveaza sa se autoperfectioneze (44.4%).

In privinta video blogging-ului, tinerii il percep atat ca pe o forma de divertisment (63.8%), cat si ca pe un instrument de invatare (61.7%).

Rezultatele finale ale sondajului vor fi anuntate in 8 aprilie, in cadrul conferintei Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related