Filmele castigatoare la Kinofest 2016

Filmele castigatoare la Kinofest 2016

Editia a zecea a festivalului Kinofest s-a incheiat, peste 250 de filme au fost proiectate la Cinema Elvira Popescu, Seneca Anticafe, Energiea Pub, Lente si Make a Point. Timp de trei zile fantezia a sute de creatori a prins viata pe ecranele Kinofest.

Juriul a desemnat cele mai bune filme ale editie Kinofest 2016 la competiile OFF-LINE.

La categoria FICTIUNE, cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat filmul Drop, o productie Israel 2015, de 9 minute, semnata de Yotam Knispel.

La Fictiune au jurizat: Alexandra Paun - scenarist si producator independent de film, Iulia Verdes – actrita, Daniel Sur - scriitor, coordonator de proiect la ICR si Razvan Mihai – producator TV. Filmul a fost remarcat de membrii juriului pentru sensibilitate, naturalete, umanism; pentru jocul foarte bun al actorilor (pre-adolescenti), pentru subiectul curajos (pentru multi inconfortabil, chiar tabu), pentru imaginea perfecta si realizarea tehnica impecabila.

 

La sectiunea ANIMATIE, premiul cel mare a mers la scurtmetrajul francez Le dernier jour d'un condamne, realizat de colectivul: Perrine Bayssat, Sarah Dorne, Etienne Molinier, Emilie Phuong, Isabelle Piolat. O productie din 2015.

La Animatie au jurizat: Bogdan Lazar- animator Golem Studio, Ana Maria Ilie – direcor creativ la Galateca, Andrei Cotrut – grafician si desenator de benzi desenate si Valentin Partenie – regizor de film, directorul festivalului.

Juriul a caractrizat filmul ca fiind o “bijuterie” de animatie, care spune o poveste nostima, interesanta si total originala in doar 2 minute. Realizarea tehnica este exceptionala.

Interesant este faptul ca ambele premii alese de juriu merg catre filme studentesti, inscrise de scolile in cadrul carora au fost produse: Beit Berl Collage (Israel) si Ecole de l'image Gobelins (Franta). Astfel, autori foarte tineri, studenti, au reusit sa se impuna in fata unor realizatori de film profesionisti, consacrati.

 

La competia ONLINE, publicul a desemnat filmul castigator, voturile avand loc in perioada 15 septembrie - 2 octombrie. Deci acest premiu de popularitate a mers catre scurtmetrajul de 6 minute Vatuala, semnata de animatorul indian Shyam Sundar Chatterjee.

 

In cele sapte locatii, in trei zile de festival, festivalul a fost vizitat de aproximativ 1200 de spectatori. Iar competitiile online au adunat peste 1.000 de vizualizari.

Festivalul International de Film Digital Kinofest este organizat de Asociatia Kinofest, fara nici un sprijin din partea vreunei institutii de stat din Romania, fara nici o finantare guvernamentala (C.N.C, Ministerul Culturii, A.F.C.N, A.R.C.U.B, Primaria Bucurestiului, etc.).

Kinofest si-a desfasurat a zecea editie sub sloganul “IMAGINEAZA-TI INIMAGINABILUL!”. Conceptul si grafica campaniei vizuale Kinofest 2016 este realizata de Radu Tinc si Meka Studio.

 

Sustinut de: British Council, Institutul Francez Bucuresti si Seneca Anticafe.

Parteneri principali: KissFM, Digi Film, Meka Studio

Parteneri Media: Zile si Nopti, IQads, 220.ro, Cinemagia, Starfilme, Romania Pozitiva, Yotransfer, Modernism, Cinefan, Aarc.ro, Revista Comics, Umblat.ro, GensduBien.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related