[CIVIC 5D in haine noi] Un simbol al Japoniei accesorizat cu motive din tehnologie si motorsport. Propunerea lui Alexandru Cercanau

[CIVIC 5D in haine noi] Un simbol al Japoniei accesorizat cu motive din tehnologie si motorsport. Propunerea lui Alexandru Cercanau

Alexandru Cercanau este consultant in asigurari si pasionat de design. Dupa ce-a finalizat un bootcamp de 3 luni in graphic si web design, au urmat si cateva proiecte, iar el a inceput sa se gandeasca ca n-ar fi rau sa faca asta zi de zi. Dar pana ajungem acolo, vorbim despre inscrierea lui din competitia CIVIC 5D Design Challenge. Posesor de Honda si, totodata, fan al brandulu, Alexandru si-a bazat propunerea pe 3 atribute ale modelului Civic 5D - sportivitate, tehnologie si elegant.

Plecand de la doua citate ale fondatorului companiei Soichiro Honda, Alexandru a gandit un design in jurul unui cunoscut simbol japonez - The Rising Sun - adaugand apoi un pattern de elemente inspirat din tehnologie si motorsport. De aici reiese inscrierea "A tradition in technology".

Continuam, astfel, sa-i cunoastem pe participantii competitiei CIVIC 5D Design Challenge, la care puteti contribui cu propria interpretare grafica a personalitatii modelului Honda Civic 5D pana pe 8 iulie. Va recomandam sa cititi brieful si sa fiti pe faza la spusele juratilor, pentru un brainstorming bine directionat.

 

Tu si designul

Cu designul cochetez de aproape 1 an de zile, de cand am facut un bootcamp de 3 luni in graphic si web design. De atunci si pana acum, a fost doar la nivel de pasiune, plus cateva colaborari ca freelancer, dar m-as vedea facand asta si zi de zi. In prezent, sunt consultant in asigurari.

 

CIVIC 5D Design Challenge. Prima impresie

Accesez zilnic platforma IQads, dar nu am mai participat la alte concursuri de design. Cum am vazut competitia, mi-am dat seama ca nu pot sa ocolesc aceasta oportunitate, fiind si posesor de Honda si un fan al marcii.

Am decis sa ma inscriu cu gandul ca am ocazia sa imi pun amprenta pe designul Civic si ca as putea vedea pe strada una din masinile mele de suflet, personalizata chiar de mine. Dar recunosc ca si premiile sunt foarte motivante.

 

Abordarea briefului

Dupa cum am mentionat si in descrierea lucrarii, m-am axat pe caracteristicile modelului Civic, si anume sportivitate, tehnologie si eleganta.

Am plecat de la 2 citate ale lui Soichiro Honda: “If Honda does not race, there is no Honda” si “Real happiness lies in the completion of work using your own brains and skills”, ceea ce m-a facut sa gandesc designul de la 0, fara a cauta vreo sursa de inspiratie.

Am mers pe ideea unui simbol al Japoniei, “The Rising Sun” (desi este un simbol controversat prin semnificatiile sale, la originea lui insemna doar “inceputul unor lucruri bune” si “victorie”), pe care ulterior l-am “accesorizat” cu motive tehnologice si din motorsport, unde Honda are o traditie.

Orice pasionat de Honda vede in acest producator mai mult decat o marca de autoturisme si cred ca in stickerul meu vor regasi exact esenta brandului Honda.

 

Dificultati?

Pot spune ca cel mai dificil mi-a fost sa aleg ideea de baza. Inainte de a deschide Photoshopul, am printat mai multe foi cu template-ul in B&W pe care mi-am schitat cateva idei de stickere.

 

Iti plac masinile? Personalitatea ta in trafic

Daaaaa, sunt un impatimit al masinilor, urmaresc zilnic stirile din domeniu si sunt si conduc un Civic din generatia anterioara. Am avut ocazia sa conduc si modelul nou;  de atunci visez la ziua in care o sa posed unul (1.8 i-Vtec Sport Plus MT Sonic Grey Pearl).

In traficul din Bucuresti, unde conduc zilnic, sunt temperat si prudent, dar recunosc ca uneori, cand sunt singur in masina, caut putina adrenalina si energie.

 

Catre jurati

Imi doresc ca juriul sa surprinda accentele, specificate si in brief, pe care am vrut sa le subliniez (sportivitatea, eleganta si tehnologia).

 

Catre public

Orice impatimit al masinilor de acest tip cauta notele de adrenalina ale motorsportului si eleganta unui design mapat pe forma aerodinamica, asa ca o sa-i conving prin detaliile adaugate. As vrea sa le multumesc pentru timpul pe care mi-l acorda in analiza stickerului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related