Books-Express.ro: nevoia de a crea un echilibru între viața personală și profesională este evidențiată prin cărțile cele mai solicitate

Books-Express.ro: nevoia de a crea un echilibru între viața personală și profesională este evidențiată prin cărțile cele mai solicitate

În plan profesional și personal ne aflăm în situația de a ne confrunta cu probleme sau stări pe care nu știm cum să le abordăm, căutăm mult să ne găsim motivația, modul acela de funcționare în care avem speranță mai mult decât frică, când putem fi atât de entuziasmați încât să credeam că putem schimba lumea măcar un pic.

Books-Express.ro a evidențiat tendința oamenilor de a se orienta către cărțile din segmentul dezvoltării personale, iar pe măsură ce persoana evoluează se orientează către segmentul de știință sau de business, aprofundează și se duce către direcțiile interesate.

Fiecare cititor Books-Express.ro este individual, își găsește propria individualitate în cărțile pe care le citește, unii dintre ei punându-și în practică pasiunea pe care o aveau sau devin profesioniști în domeniul lor de activitate. Una dintre cărțile vândute în acest an din segmentul de business este „Getting Things Done” de David Allen, care a rescris-o complet în 2015 și această nouă ediție continuă să fie un bestseller.

Există o întreagă mișcare GTD, o comunitate care gravitează în jurul acestui concept. Ideea este de a elimina stresul și anxietatea din munca de zi cu zi în care ne confruntăm cu un infinit de sarcini pe care niciodată nu putem să le îndeplinim perfect. Calitatea vieții a crescut, dar cu toate acestea suntem sub presiune continuă, dar Allen ne dă o soluție, un sistem astfel care să ne ajute primordial să urmărim propriul sens al vieții noastre fără presiunea lucurilor nefăcute. E ca și cum am fi continuu datori și asta ne îngrădește libertatea.

Conform Books-Express.ro aceasta este una dintre preferințele de lectură de business ale românilor și vedem îmbunătățiri în jurul nostru, tot mai mulți profesioniști care găsesc un echilibru satisfăcător între viața personală și profesională.

 

"De zece ani, de când aducem orice carte din lume pentru oamenii din business din România, am constatat preferința lor de a citi direct în engleză, poate și nerăbarea de a aștepta traducerea, o conectare cu autorul pe care-l urmăresc cât și marea varietate de subiecte care se pot găsi în cărțile care apar în fiecare zi în lume. Engleza a devenit o limbă universală în business, dar și în alte domenii de specialitate, majoritatea cărților de specialitate specifice fiind publicate în limba engleză indiferent de țara în care se află editura. Și cererea de carte străină a crescut în România odată cu deschiderea către noi oportunități de a relaționa cu stakeholders din toată lumea. Când am deschis în 2009 un serviciu de livrare de carte străină în România, ideea era neobișnuită pentru majoritatea colegilor mei de atunci. Dacă atunci era o super nișă, între timp multe titluri în limbă străină au devenit mass market.", a spus Bogdana Bengulescu (Managing Partner Books-Express.ro).

 

O carte foarte apreciată de cititori din segmentul de business este „The Culture Map” de Erin Meyer. Meyer, o reputată profesoară care predă la INSEAD the “Business School for the World”, continuă munca cercetătorilor din domeniu, în special Hofstede și Fons Trompenaars, iar contribuția ei semnificativă este însăși harta culturală - "the culture map", un model care abordează comunicarea pe mai multe dimensiuni, pe care poziționează culturile naționale.

 

Acum zece ani, omenii de business din România abia începeau să-și pună întrebări și să vadă cum este ca lucurile să nu mai meargă de la sine, atunci erau interesați de soluții mai concrete și raționale, cum să vinzi, cum să negociezi, iar partea personală sau echilibrul contau mai puțin, toate acțiunile erau orientate către exterior. După zece ani, căutăm să vedem mai mult în interiorul nostru, ca persoane, sau în interiorul organizației din care facem parte, să găsim un echilbru și creștere sustenabinilă.

"În ultimul timp literarura de business tinde să aibă tot mai multe puncte în comun cu dezvoltarea personală, iar oamenii din business apreciază în mod crescut lucru cu sine, cel puți asta se vede din cărțile pe care le cumpără.", a spus Bogdana Bengulescu (Managing Partner Books-Express.ro)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related