Kinofest IV: Week-end cu cele mai premiate scurtmetraje digitale, din lumea intreaga

Cea de‐a patra editie Kinofest continua pana pe 7 noiembrie, cu competitiile internationale de animatie si micromovie, selectii speciale din cele mai bune filme ale editiilor anterioare, concerte Toulouse Lautrec si Backstage Hero, proiectii interactive si demo-uri hi-tech. Ca sa ajungi la Kinofest, trebuie sa urci deasupra Bucurestiului, cu lifturile panoramice de la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana, Calea 13 Septembrie, in Palatul Parlamentului, etajul 4). De la ora 17:00 si pana dupa miezul noptii, cele mai pline 3 zile de Kinofest va ofera probabil cea mai premiata selectie de scurtmetraje digitale de la un festival autohton.

Vineri, avem prima parte a competitiei internationale de animatie, cu 40 de filme, de pe 5 continente. De la 22:00, incep concertele Kinofest: cu Toulouse Lautrec si Backstage Hero.

Sambata, continuam cu celelalte 41 de filme de animatie si cu selectia celor mai bune scurtmetraje de la editiile trecute.

Iar duminica vezi competitia internationala de micromovie, cu 44 de filme sub 200 de secunde, filmele castigatoare ale celor 3 competitii Kinofest 2010 si 2 proiectii speciale: One Minute Volume 4 si Panorama Kimuak.

Iar in cadrul competitiei paralele Avon Movie for Life, scurtmetrajele finaliste vor putea fi votate de publicul larg, pana pe 28 noiembrie, la adresa: www.thecreator.ro/avon/inscrieri.

Detalii despre program si filmele din competitiile Kinofest sunt disponibile pe site-ul oficial www.kinofest.com. Pe durata Kinofest, bilete sunt disponibile la locatie, la Muzeul National de Arta Contemporana, etajul 4, intre 17:00 si 24:00. Va asteptam!

In cifre, cea de-a patra editie Kinofest inseamna 195 de filme in festival, din care 165 in cele 3 competitii, din 35 de tari participante, ele acumuland in total pana acum peste 336 de premii. Peste trei sferturi din filme sunt prezentate in premiera in Romania, iar peste o treime sunt premiere absolute. De la filme cu cateva premii si pana la impresionantul Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan, cu cele 97 de premii ale sale, scurtmetrajele Kinofest alcatuiesc si anul acesta una dintre cele mai premiate selectii ale unui festival romanesc de film autohton.

Kinofest, festival international de film digital din Romania, prezinta in premiera in Romania cele mai bune scurtmetraje digitale din toata lumea, propunand o selectie unica si de un inalt nivel artistic. Kinofest promoveaza genuri variate de filme, mai putin abordate la festivalurile autohtone: filme foarte scurte (micromovies), filme experimentale, spoturi comerciale etc. De asemenea, festivalul promoveaza tinerii realizatori de film, artisti independenti si creatiiloe lor - film, muzica si productii vizuale. Avand misiunea de a promova arta digitala in randul publicului larg, evenimentul cultiva intereseul pentru artele vizuale, prin intermediul scurtmetrajului, videoclipului, al muzicii si filmului independent, al creatiilor video si new media.

Kinofest este un eveniment sustinut de IQads si vazut de Radio Guerrilla, avand ca partener Muzeul National de Arta Contemporana si 360 Revolution. Conceptul creativ al campaniei de comunicare a Kinofest 2010 a fost creat si dezvoltat de New Folder si Next Dog. Proiectiile interactive ale festivalului sunt oferite de Evolve Media, iar demo-urile hi-tech de TomTouch.

Partenerii media ai Kinofest 2010 sunt: CocorStore.ro, Trilulilu, ZOOM, Feeder.ro, FilmeTari.com, Metropotam, Realitatea.net, Sugar Media, SMARK. Academia Catavencu, CineFan.ro, Port.ro, CinemaRx, Elevate, 24-FUN, Money.ro, YachtExpert, AutoExpert, Modernism si The Kite.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related