Ciubi aka Pisica Patrata: intre BD si advertising

Ilustratorul Alexandru Ciubotariu aka Ciubi / Pisica Patrata a realizat, pe langa benzi desenate si proiecte de street art sau de identitate vizuala pentru magazine de skate, cum ar fi Boarders si BASE. Cel mai recent proiect al lui este cartea „Istoria benzii desenate in Romania” si expozitia cu acelasi nume din cadrul Salonului European de Banda Desenata, care a avut loc luna aceasta la MNAC si Galeria ¾ din TNB.

IQads: Cum ai inceput sa faci benzi desenate?
Ciubi: E foarte interesant ca pot spune exact momentul in care am inceput sa fac banda desenata. Se intampla in 1994, la salonul de benzi desenate care se desfasoara anual, de douazeci de ani. In momentul ala era itinerant si ajunsese in Constanta, de unde sunt eu. Am participat si am luat o mentiune la concursul pentru elevi . Atunci pot spune ca a fost prima banda desenata. Tot salonul, toate albumele, toate expozitiile m-au fermecat foarte mult si am continuat de atunci.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related