Cinefilii romani pot participa pentru prima data la competitia internationala de scurtmetraj "Done in 60 Seconds"

Cinefilii romani pot participa pentru prima data la competitia internationala de scurtmetraj "Done in 60 Seconds"

Astazi ia startul etapa din Romania a competitiei internationale de film Jameson Empire "Done in 60 Seconds". Pentru prima data realizatorii romani de film, fie ei amatori sau profesionisti, pot participa la aceasta competitie a carei prima editie a avut loc in 2009. De atunci concursul se desfasoara anual in cadrul festivalului de film Jameson Empire Awards, organizat de Empire, revista de film cel mai bine vanduta din Marea Britanie, si sprijinit de Jameson.

Castigatorul Finalei Globale din Londra va avea sansa de a participa la festivalul de film Jameson Empire Awards de pe 25 martie 2012, de unde isi va ridica si premiul alaturi de marii regizori si actori ai lumii.

Pentru a participa la aceasta competitie, realizatorii romani de film trebuie sa refaca orice film clasic intr-un scurtmetraj de maxim 60 de secunde. Scurtmetrajele pot avea un ton serios sau parodic. Ceea ce este obligatoriu insa este ca fiecare lucrare sa fie in engleza sau sa aiba subtitrare in engleza.

Dupa realizarea filmului, participantii trebuie sa isi inscrie lucrarea pe site-ul www.jamesonempirediss.com pana pe 20 ianuarie 2012, ora 23:59. Dupa aprobarea in concurs, scurtmetrajele vor fi publicate pe canalul de Youtube al competitiei – http://www.youtube.com/jamesonempirediss –, unde vor putea fi votate de publicul larg pana pe 10 februarie 2012, prin intermediul Like-urilor.

Castigatorii etapei din Romania vor fi desemnati de un juriu local format de specialisti in cinematografie si comunicare (calificativ care conteaza in proportie de 50% la nota finala) si de votul publicului larg, exprimat prin Like-uri la filmele de pe canalul oficial de pe Youtube (calificativ care conteaza in proportie de 50% la nota finala).

Cele mai bune 3 lucrari din Romania vor aduce autorilor lor premii in valoare totala de 4.500 de euro. Castigatorul premiului I va primi 2.000 de euro si o excursie in Londra, la Finala Globala Jameson Empire Done in 60 Seconds de pe 23 martie, castigatorul premiului II – 1.500 de euro, iar castigatorul premiului III – 1.000 de euro.

La Finala Globala a Competitiei, inscrierile romanesti vor concura cu filme provenite din alte 18 tari. Un juriu international format din vedete ale filmului va alege apoi cele mai bune 5 lucrari inscrise in competitie.  
Cei 5 finalisti la nivel global vor participa la festivalul de film Jameson Empire Awards din Londra, unde vor fi inconjurati de staruri din domeniul cinematografiei. Aici va fi desemnat si marele castigator al competitiei. Premiul ii va fi inmanat pe scena festivalului, asemenea tuturor celorlalte vedete castigatoare a unui premiu Jameson Empire.

Anul trecut, cei 5 finalisti din Rusia, Marea Britanie, Suedia si Olanda au refacut filme celebre ca Indiana Jones, The Exorcist, The Lion King, Avatar si 127 Hours. Marele castigator a ales sa parodieze filmul 127 Hours. In scurtmetrajul de 60 de secunde inscris de Maeve Stam, aventura din canion este transpusa in aventuri la birou, in care dorinta de a supravietui intr-un mediu impanzit de capse cu potential ucigator te indeamna la gesturi extreme.

"Filmul castigator de anul trecut a fost pur si simplu excelent si abia asteptam sa vedem ce talente vom descoperi in 2012 la 'Done in 60 Seconds'", a declarat Mark Dinning (Editor, Empire).

Howard Southern (Director de Marketing International, Jameson) si-a exprimat si el parerea despre competitie: "Suntem foarte mandri de parteneriatul nostru inca in desfasurare cu Empire si intotdeauna asteptam cu nerabdare festivalul de film Jameson Empire. Competitia 'Done in 60 Seconds' da oamenilor sansa de a-si arata propria perspectiva, mai proaspata si mai amuzanta, despre filmele lor favorite si sunt nerabdator sa vedem inscrierile din 2012."

Mai multe informatii despre competitia de film Jameson Empire "Done in 60 Seconds" sunt disponibile pe www.jamesonempirediss.com si pe pagina de Facebook Jameson Romania (www.facebook.com/Jameson.Romania), unde se gaseste un tab dedicat noutatilor despre competitie.

"Done in 60 Seconds" este o competitie globala de film scurt, parte a festivalului de film Jameson Empire Awards. Competitia este organizata la nivel international de Bauer Media, iar etapa din Romania este implementata cu sprijinul IQads.

Despre Empire Awards

Empire Awards este festivalul de film organizat de revista britanica Empire. Festivalul, aflat la a saptesprezecea editie, premiaza cele mai bune filme si cei mai buni realizatori de film din intreaga lume, in functie de voturile cititorilor revistei. Cea de-a optsprezecea editie a festivalului va avea loc anul viitor, pe 25 martie 2012, in Londra.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related