Mara si mama ei: o poveste de viata

Mara si mama ei: o poveste de viata

Mara este o fetita care locuieste in Sangeorz-Bai, judetul Bistrita Nasaud, Romania, in anul 2013. Sangeorzbaianca are cam 12 ani si isi petrece o buna parte din timpul liber jucandu-se pe telefonul mobil. Principalul factor de stres din viata micutei ardelence cu plete blonde este mama ei, o femeie tanara, bruneta si posesiva, care o obliga sa intreprinda diverse activitati casnice deloc atractive pentru o domnisoara. Mama Marei este cunoscuta in micuta localitate ca fiind iute la maniei si ii face o placere nebuna sa-si faca intrari grandioase oriunde, inclusiv in bucataria personala.

Mostenind probabil caracterul puternic al tatalui sau, Mara ii raspunde obraznic mamei sale de fiecare data cand aceasta ii cere ceva. Mai mult, urmarind la televizor o multime de seriale de comedie romanesti, fetita a deprins gesturi teatrale, pe care le foloseste constant in comunicarea cu cea care i-a dat viata. Ambele femei, atat Mara, cat si mama ei, vorbesc limba romana cu accent ardelenesc si sunt protagonistele unui spot care promoveaza cel mai nou magazin "La doi Pasi" din localitatea in care isi duc traiul.

Clipul, urcat de SangeorzTV, e un exemplu de tehnici de persuasiune in comunicarea parinte – copil. Scenariul este simplu: mama Marei incearca sa o convinga pe aceasta sa mearga la magazin. Ba mai mult, incearca sa o convinga sa se imbrace si frumos, pentru ca nu se cade sa mearga in hainele de casa intr-un loc unde exista numai "produse de calitate". Cat de greu cedeaza Mara la insistentele mamei sale, dar si cum se termina acest episod din viata unei familii de oameni gospodari, cu suflet curat, din Sangeorz-Bai, o fosta glorie a turismului balneoclimateric, va invit sa aflati in clipul de mai jos.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related