Sarbatoreste anul nou printr-un razboi inofensiv

Sarbatoreste anul nou printr-un razboi inofensiv

In 2013, nu numai Microsoft s-a luptat cu Google. Va voi povesti despre o batalie inceputa acum cativa ani, care nu se stie cand se va termina: cea intre designul realist si designul plat. Mai exact, doua stiluri de grafica a interfetelor pe care le folosim zilnic pe tableta, telefon sau calculator. Fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, cele doua tipuri de design impart graficienii lumii in doua tabere.

Fiind neinitiata intr-ale designului, am incercat sa ma lamuresc rapid ce implica fiecare stil de design. Curs rapid pentru natangi intr-ale graficii: trend-ul graficii realiste a fost adoptat de Microsoft odata cu lansarea Windows 8 si a interfetei Modern Design. Designul plat este, asa cum ii spune numele, bidimensional si nu implica nicio caracteristica tridimensionala. E un tip de design minimalist, unde accentul se pune pe functionalitate, nu pe umbre, culori dragute si mimarea realitatii. Unul dintre dezavantajele acestui stil este ambiguitatea: exista riscul de a confunda un buton cu un banner, de exemplu, daca nu exista indicii subtile date de umbre care, in 3D, pot indica functiile butoanelor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded