Smiley: O piesa buna merita un videoclip reusit, iar uneori bugetul pentru asta e completat de asocierea cu branduri

Smiley: O piesa buna merita un videoclip reusit, iar uneori bugetul pentru asta e completat de asocierea cu branduri

"Plec departe, plec pe Marte, nananana, nananana, plec de tot, departe de tot".

Daca te-ai gandit in primul rand la concediu cand ai citit versul asta, du-te acasa si impacheteaza, apoi fugi la gara. Fugi. Daca ai mai avut puterea sa-ti amintesti ca versul e dintr-o melodie de-a lui Smiley, atunci mai ramai putin. Cu Smiley si cu alti artisti prezenti prin topurile de la noi ne vom intalni la Cupa Agentiilor la Karaoke by Cat Music. Eu abia astept sa vad cum o sa fie proba cu publicitari si vedete, dar pana la filmulete amuzante sau, de ce nu, inspirationale cu publicitari cantand cot la cot cu Smiley, va ofer un mic interviu cu el, in care ne povesteste despre imaginea publica, despre branduri, reclame si product placement. 

IQads: Cum iti stabilesti directia catre care sa se indrepte imaginea ta publica si cum te asiguri ca e constanta?
Smiley: Am invatat ca sunt complet responsabil de imaginea mea, asa cum o percep oamenii. Nu conteaza numai piesele si videoclipurile pe care le lansez, ci si felul in care ma prezint in fata oamenilor, iar aici ma refer la discursul pe care il am, la gesturi, la glumele pe care le fac, hainele pe care le port, iar lista continua si este extrem de lunga. E greu sa minti cand te afli in ipostaza asta, asa ca mi-am mai dat seama ca cea mai buna imagine pe care o poti avea este cea care te infatiseaza pe tine, in cea mai buna varianta a ta.

IQads: Care e cel mai creativ proiect in care ai fost implicat?
Smiley: Fiecare proiect in care ma implic este "cel mai creativ proiect" :). Imi place ca lucrurile pe care le fac sa imi provoace imaginatia, sa ma scoata din zona de confort, pentru ca doar asa poti evolua.

Daca totusi ar fi sa numesc un proiect, ar fi albumul Acasa. A fost o munca asidua, dar extrem de frumoasa. Cred ca a iesit un album pe care oamenii il vor asculta cu placere si peste zece ani pentru ca nu respecta niciun trend, ba din contra, este iesit din tipare in cel mai fericit sens cu putinta. Cand vorbesc despre acest proiect nu ma refer numai la piesele de pe album, ci ma refer si la videoclipul pe care l-am lansat odata cu acesta, la grafica albumului si la toate evenimentele care l-au anuntat, l-au promovat si l-au sustinut atat in offline, cat si in online.

 

IQads: Cum a influentat social media comunicarea ta cu fanii? Daca ar fi sa compari cu perioada cand retelele de socializare nu existau, ce diferente gasesti?
Smiley: Social media simplifica modul in care tin legatura cu fanii si a devenit parte integranta din viata noastra. Daca pe vremuri oamenii aflau sporadic din presa scrisa, de la radio sau de la TV ce am mai lansat, la ce lucrez, ce planuri am, unde urmeaza sa cant, de cativa ani buni incoace informatiile vin direct de la mine la momentul in care imi doresc ca oamenii sa le cunoasca. E multa interactiune pe pagina mea de Facebook si pe contul de Twitter, iar asta ma motiveaza, imi da incredere ca fac bine ceea ce fac si – desigur - ambitia de a ma autodepasi.

IQads: Ce ai observat ca apreciaza fanii tai de pe Facebook cel mai mult? Si, de partea cealalta, ce mesaje au avut mai putin succes?
Smiley: Oamenii care imi urmaresc pagina de Facebook apreciaza fotografiile pe care le fac la HaHaHa Production, fie ca acestea le prezinta cum stau lucrurile la noi in timpul inregistrarilor, repetitiilor, fie ca arata ce facem in pauza, la masa si nu numai. In ceea ce priveste postarile care au un succes mai mic, nu stiu ce sa spun... Am observat, de exemplu, ca oamenii nu sunt la fel de activi la postarile cu mult text.

IQads: Ce te-a determinat sa devii ambasador UNICEF al bunavointei? Ce iti propui sa realizezi?
Smiley: A venit o invitatie din partea UNICEF pe care am decis sa o accept. Este o onoare si, in acelasi timp, o responsabilitate imensa pentru mine sa fiu ambasador UNICEF. Imi plac copiii si vreau ca toti sa se bucure de o copilarie si o viata frumoase. Acesta a fost motivul principal pentru care am ales sa ma implic.
Cred ca fiecare om este responsabil sa incerce sa influenteze pozitiv lumea in care traieste, iar eu, ca persoana publica, am posibilitatea sa imi fac vocea auzita mult mai usor. Vreau sa profit de acest avantaj si sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste dificultatile cu care se confrunta o parte dintre copiii din Romania si sa mobilizez cat mai multa lume sa se implice in rezolvarea acestor probleme.

IQads: Reprezinta asocierea cu brandurile un colac de salvare pentru muzicieni, in conditiile in care vanzarile de albume sunt intr-o continua scadere, iar piratarea e in floare?
Smiley: Nu stiu daca m-as referi la asocierea cu brandurile ca la un colac de salvare. Cert este ca o piesa buna merita un videoclip reusit, iar uneori bugetul pentru un asemenea material este completat si din astfel de asocieri.

IQads: In functie de ce criterii alegi ce branduri apar in videoclipurile tale? Cum faci in asa fel incat ele sa se armonizeze cu melodia, povestea spotului?
Smiley: Nu alegem brandurile la intamplare, ci avem grija sa se potriveasca cu povestea videoclipurilor. Nu vrem ca lucrurile sa fie fortate, pentru ca am crea un dezavantaj de ambele parti. La intrebarea "Ce a fost inainte: povestea clipului sau plasarea de produs?" as raspunde – fara ezitare – ca povestea a fost prima. :)

IQads: Stiu ca ai un parteneriat cu Cosmote, spune-ne mai multe despre activarile la care ai luat parte, de cat timp colaborezi cu ei, care sunt cererile lor pentru tine?
Smiley: Acesta este deja al treilea an in care lucrez alaturi de Cosmote si primul an in care am bucuria sa fac acest lucru cu Pavel Bartos. A fost o experienta frumoasa. In ceea ce priveste cererile lor, pot sa spun ca au fost similiare cu asteptarile mele. Mi-au cerut sa fiu serios si riguros.

IQads: Pentru ce categorii de produse ai face publicitate si pentru care ai refuza?
Smiley: Cred ca as alege orice fel de produs, daca ma regasesc in valorile brandului. Daca insa este vorba despre produse pe care nu le-as folosi sau care nu ma intereseaza nu vad sensul unei colaborari.

IQads: Ce brand respecti si de ce? Ce brand nu iti place si de ce?
Smiley: Sunt fan Apple. Imi plac produselor lor, le-am testat, le-am descoperit utilitatea si acum nu mai pot renunta la ele. Nu as putea numi un brand care nu imi place.

IQads: Povesteste-ne putin despre o reclama care iti place.
Smiley: Imi place foarte mult seria de reclame #momente URSUS. Imi place starea pe care ti-o transmit si, bineinteles, muzica. Nu as vrea sa ma laud cu faptul ca este produsa de HaHaHa Production, dar completeaza foarte bine mesajul spoturilor.

IQads: Si despre una care nu iti place.
Smiley: In general nu-mi plac reclamele la medicamente. Din nefericire sunt foarte multe, atat pe TV, dar mai ales pe Radio. Am observat ca cele de la Radio sunt chiar mai proaste decat cele de pe TV :). 

IQads: Ce planuri ai pentru HaHaHa Production? Cum impaci muzica, viata de televiziune si activitatea de acolo?
Smiley: Pentru HaHaHa Production am planuri foarte mari. Unele sunt inca la stadiu de proiect, altele sunt deja in derulare, dar le voi face cunoscute la momentul potrivit. Cert este ca ne dorim sa facem lucruri frumoase, sa depasim granite, sa ne atingem niste teluri la care, cu cativa ani in urma, abia indrazneam sa visam.
Nu e usor sa le faci pe toate, insa incerc sa imi prioritizez corect toate activitatile in care sunt angajat, iar asa reusesc sa le impac pe toate. Muzica e primordiala, iar HaHaHa Production este ca o a doua casa pentru mine, locul in care ideile mele prind contur si capata culoare. Cat despre televiziune, recunosc ca ma pasioneaza foarte tare si munca de prezentator/membru al juriului, asa ca nu as renunta nici la asta. M-am obisnuit cu un ritm alert si tind sa-i vad numai laturile pozitive.

IQads: Cum trebuie sa fie publicitarii din "echipa ta" de la Cupa Agentiilor la Karaoke, cei cu care vei canta in duet? Sa poata atinge note inalte, sa stie sa faca show, sa stie cand e momentul lor sa straluceasca si cand al celeilalte jumatati a duetului?
Smiley: Cate putin din toate :). Glumesc. Cred ca trebuie sa puna foarte multa pasiune in ceea ce fac, sa se simta bine si sa transmita publicului bucuria de a fi pe scena.

IQads: Daca ai fi un publicitar pasionat de cantat, dar fara prea multa experienta in zona asta, cum te-ai pregati pentru Cupa Agentiilor la Karaoke?
Smiley: Cred ca as incerca sa lucrez cu vocea si cu emotiile. As repeta in  fata oglinzii in fiecare zi, pana cand as simti ca sunt acolo unde imi doresc. Este un exercitiu foarte bun. Iti antrenezi vocea, dar, in acelasi timp, observi si gesturi, mimica, lucruri foarte importante pentru un artist.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related