[Case Study/Product Placement] Cat Music & Nokia Lumia si patru concursuri pe YouTube

[Case Study/Product Placement] Cat Music & Nokia Lumia si patru concursuri pe YouTube

Pentru a promova telefoanele Nokia Lumia 1320 si Nokia Lumia 1520, Cat Music si Nokia au creat 4 making-of-uri si cate un concurs pe YouTube pentru fiecare dintre ele, pentru a oferi ca premiu telefonul cu care de la filmare. Artistii implicati au fost Nadir si CRBL, Giulia, Elena Gheorghe si Ruby. 
In total, cele patru concursuri au avut aproape 2000 de participanti.

CONTEXT

La inceputul primaverii au existat cateva discutii intre Cat Music si Nokia referitoare la posibilitatile de colaborare, care sa evidentieze asset-urile unor anumite produse.           

Se  doreau proiecte care sa evidentieze calitatile obiectivului foto pentru modelele Nokia Lumia 1320 si Nokia Lumia 1520, pe care s-a concentrat promovarea in prima jumatate a anului.

Ideea de making-of videos a reiesit in urma unui brainstorming intre cele doua parti, in contextul in care se acopereau mai multe aspecte: creare de continut (video filmat exclusiv cu telefonul) ce evidentiaza calitatile camerei foto, endorsement indirect via 4 artisti Cat Music, lansarea pe canalul de YouTube a Cat Music (mesaj transmis automat catre 1 milion de subscribers) si engagement a comunitatii de social media prin concursuri organizate direct pe YouTube (buzz in jurul making of-ului/brandului, plus premiul - cel cu care se filmasera making of-urile si interactiune cu produsul/testare efectiva a acestuia de catre castigator).

Discutia s-a purtat exclusiv intre casa de discuri si client. 
Agentia de media – Carat, a intermediat partea financiara a proiectului.

Perioada de derulare a proiectului

Seria de making of-uri s-a realizat in perioada mai – august 2014, dupa ce in prealabil, clientul a aprobat artistii si piesele pentru care s-a facut ulterior materialul. De fiecare data clientul a vazut scriptul, pre-montajul making-ofului si a aprobat mecanismul de concurs propus pentru fiecare video in parte.

Making of-urile au fost gandite si difuzate exclusiv pentru canalul de YouTube al Cat Music. Promovarea s-a facut via Social Media pe platformele Cat Music si ale artistilor respectivi.

Rezultate

Pentru fiecare dintre cele 4 videoclipuri, numele brandului Nokia a aparut in titlul making of-ului pe YouTube si au existat cadre cu artistul interactionand cu telefonul. La fel, fiecare videoclip a avut o burtiera cu un mesaj personalizat „Acest video a fost filmat cu un telefon Nokia Lumia 1320 sau 1520”, dupa caz,  si un carton de final „Powered by”. Pentru fiecare piesa in parte, concursul a durat o saptamana. 

1. Nadir feat CRBL – Culoarea ta

Pentru a castiga telefonul Nokia Lumia 1320, participantii trebuiau sa spuna intr-un comentariu care este versul lor preferat din piesa, insotit de hashtag-ul #CuloareaTa.

Clipul a adunat peste 64.000 de view-uri si a avut aproape 300 de participanti la concurs.

 2. Giulia – Jocuri deocheate

Pentru a castiga telefonul Nokia Lumia 1520 cu care s-a filmat making-of-ul, participantii trebuiau sa spuna care a fost jocul lor preferat in copilarie, insotit de hashtag-ul #JocuriDeocheate.

Clipul a adunat peste 58.000 de vizualizari si au fost peste 300 de comentarii la concurs.

 3. Elena Gheorghe – Mamma Mia feat. Glance

Making-of-ul piesei Mamma Mia, despre care am mai scris si aici, a avut peste 80.000 de vizualizari si peste 800 de participanti la concurs.

Pentru a castiga telefonul Nokia Lumia 1320 cu care s-a filmat making-of-ul, participantii trebuiau sa aleaga o varianta de final a povestii din videoclip si sa adauge in comentariu hashtag-ul #MammaMia.

 4. Ruby – Tu (inima si sufletul)                                                     

Pentru a castiga telefonul Nokia Lumia 1520 cu care s-a filmat acest videoclip, participantii trebuiau sa spuna ce artist ar fi vrut sa regaseasca in versurile acestei piese si sa insoteasca cometariul de hashtag-ul #TU.

Videoclipul a avut peste 76.000 de vizualizari si peste 400 de comentarii la concurs.

Echipa

Reprezentant  Cat Music : Roxana Niculae
Reprezentant Nokia  : Beatrice Stancu
Agentia de media: Carat

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related