Dintre Pic si Poc, se alege Poc. Definitiv

Dintre Pic si Poc, se alege Poc. Definitiv

In piata de anunturi online din Romania suiera vantul si cantau greierii la capitolul comunicare. Da, se faceau niste tranzactiuni & schimburi, pe undeva prin zona Okazii, pe niste forumuri de specialitate s.a.m.d.

Prin 2009 si-a facut aparitia un anume tocmai.ro. In 2010 a rasarit si-un Mercador. Dar universul operatiunilor schimba-chestii-online era inca un underground neexplorat de multi. Asta pana a inceput batalia comunicarilor. Care s-a dat pe la finele lui 2013. Unul a venit c-o bormasina la subtioara, celalalt si-a adus Varu' pe front.

Si da-i si bate-te: nevoi si solutii la schimb, rasete, oferte, campanii peste campanii.

Stop. "Mercador se cheama OLX incepand de ACUM", proclama grupul Naspers in primavara lui 2014. Si ce frumos suna "Pune anunt pe Mercador si-ti gasesti cumparator". Da' nu-i nimic, c-a fost adaptat.

OLX renaste din cenusa, continua telenovela. Varu' intre timp ii rezolva pe toti de pe Tocmai. Apoi, spectaculozitatea s-a mai imprastiat.

A venit linistea in ring, dar era aia de dinaintea furtunii. Ultima piatra de hotar prin care aveau sa treaca cele doua motorase de schimburi online a devenit informatie publica luna trecuta. Atunci aflam ca Naspers a cumparat operatiunile Schibsted Media Group din Romania si Portugalia. Compania de media Naspers detine OLX-urile lumii, iar Schibsted Media e nava-mama Tocmai, in ceea ce priveste actionariatul.

Si acum confruntarea tocmai.ro/OLX a apus dincolo de nori.

Asa ca, de azi, 13 martie, cand deschideti usa Internetului si dati sa intrati pe tocmai.ro, o sa fiti intampinati de un anunt informativ, sus de tot in pagina. O sa dati click si o sa vedeti multi oameni - ca si voi, doar ca mai bidimensionali - care se muta pe OLX, cu tot cu anunturi.

Site-ul tocmai.ro va fi desfiintat de la jumatatea lunii aprilie, potrivit Mediafax. Anunturile si conturile de pe tocmai pot fi transferate pe OLX, cu acordul userilor. Din 19 martie, pe tocmai.ro nu se vor mai putea posta anunturi noi, cele deja valabile vor ramane in schimb vizibile.

 


Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related