Minciuni cusute cu ata de tapiterie alba

Minciuni cusute cu ata de tapiterie alba

Stiri fulger: parintii mint. Si pe voi v-au mintit ai vostri, si voi va veti minti copiii la randul vostru. Nu din rea-vointa, ci din instinct de conservare. Cred ca asta ar trebui sa te invete in manualele alea roz, decorate cu fundite si carucioare: ca pentru a-ti pastra integritatea mintala, trebuie sa minti. Sunt minciuni mici, ca "Mos Craciun chiar exista", "Daca nu iti mananci toate legumele o sa vina bau-bau si o sa te manance pe tine" si cate si mai cate: tine doar de imaginatia parintelui. 

Pe mine ma minteau ai mei ca, daca nu stau lipita de ei in piata, o sa ma fure tiganii. Chiar mi-au aratat odata un nene intr-o caruta, care parea foarte blajin si dragut. Poate ar fi trebuit sa-mi dau seama de pe atunci ca ai mei mai si mint. Poate practica asta lasa unu-doi copii traumatizati in spate, n-avem de unde sa stim. Dar intrebarea e: ce te faci cand parintii tai te mint si ca adult? 

La scenariul asta s-au gandit si cei de la Das WeltAuto, divizia de masini uzate al grupului Volkswagen. Impreuna cu DDB Paris, au pus la cale o campanie cu rol deconspirator. Copii, cand cresteti mari, nu mai credeti pe cuvant orice va zic parintii vostri. In niciun caz cand incearca sa va vanda masina lor veche:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related