Expozitia centrala Romanian Design Week 2015 va fi gazduita la Hanul Gabroveni iar Olanda va fi tara invitata a noii editii

Expozitia centrala Romanian Design Week 2015 va fi gazduita la Hanul Gabroveni iar Olanda va fi tara invitata a noii editii

Romanian Design Week, cel mai mare eveniment dedicat designului romanesc, initiat de The Institute, va avea loc anul acesta intre 15 si 24 mai. Expozitia centrala se va desfasura la Hanul Gabroveni.

Gazda celei de-a treia editii este un centru cultural-artistic, recent renovat de catre ARCUB, ce va deveni un viitor nod creativ important in centrul vechi al Bucurestiului. Situat intre strazile Lipscani si Gabroveni, Hanul devine o declaratie de respect fata de trecutul orasului. Strazi ce erau odata recunoscute pentru activitatile loc comerciale, devin puncte de reper si adresa unui spatiu cultural, care are avantajul de a se afla la intersectia acestor istorii si marturii. 

Romanian Design Week este gazduit de ARCUB la Hanul Gabroveni in contextul unui proiect de anvergura – Bucuresti MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA Orasului, proiect ce lanseaza candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. A doua etapa - EXPLORAREA (15 mai – 15 iulie) - consta in redescoperirea orasului asa cum este el reflectat astazi prin ochii locuitorilor sai.

Romanian Design Week se imbogateste anul acesta cu o dimensiune internationala, menita sa puna in context ce se intampla in comunitatea de design din Romania si sa adauge un nou strat pe componenta educationala a proiectului.

Olanda devine tara invitata in cadrul editiei de anul acesta a Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei olandeze din Romania. Aceasta va fi reprezentata pe parcursul celor 10 zile prin expozitii si workshopuri sustinute de diversi designeri olandezi in expozitia centrala de la Hanul Gabroveni. Pe langa cele ce vor avea loc aici, va exista si un circuit al companiilor olandeze din Romania.

In programul Romanian Design Week de anul acesta vor participa si alte tari din Europa precum Austria, Cehia si Suedia. Invitatii straini vor sustine conferinte, dezbateri sau vor derula proiecte pe parcursul zilelor de eveniment.

"Aceasta latura internationala adaugata Romanian Design Week este un pas firesc in evolutia festivalului. Totul a plecat de la dorinta de a promova creativitatea romaneasca ca un mijloc pentru dezvoltarea culturala, economica si sociala a Romaniei, de a educa audienta generala in legatura cu tot universul designului. Cu ajutorul partenerilor nostri de la Ambasada Olandei, descoperim noi oportunitati de promovare a designului si noi posibilitati de colaborare intre designeri. Iar faptul ca anul acesta am plecat de la Palatul Stirbei la Hanul Gabroveni, la un spatiu ce a gazduit inca de la inceput, din perioada anilor 1802-1804, atelierele mesterilor nu face decat sa ne intregeasca identitatea Romanian Design Week", declara Andrei Bortun, (CEO The Institute).

 

Attila Kim este cel care va semna si anul acesta arhitectura expozitiei centrale din Hanul Gabroveni.

La fel ca si anii trecuti, Romanian Design Week va include si evenimente in locatii colaterale. Astfel, pe parcursul celor 10 zile se vor desfasura peste 50 de proiecte, expozitii sau workshop-uri. Pentru a veni in ajutorul publicului, The Institute in parteneriat cu Mind Treat Studios si mReady  lanseaza aplicatia Romanian Design Week, disponibila atat pe sistem Android, cat si pe IOS. Aceasta va permite utilizatorilor sa caute, filtreze si sorteze evenimentele pentru a isi personaliza traseul. Fie ca sunt interesati de expozitia centrala sau de o locatie colaterala, vizitatorii vor gasi in aplicatie toate informatiile necesare.

La fel ca anul trecut, intreaga campanie de comunicare a Romanian Design Week este semnaa de Havas ADDV.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related