Promptitudinea poate salva vieti

Promptitudinea poate salva vieti

Zilnic, milioane de copii din lumea intreaga dispar. Fie ca sunt rapiti de langa familiile lor sau se ratacesc dezorientati, este imperativ ca orice organism si institutie care pot ajuta la gasirea si recuperarea lor sa fie alertate. 

Chiar daca pe cale legala, politia poate incepe cautarile in functie de legislatia tarii respective (in Romania termenul este de 48 de ore), exista organizatii care se pot activa mai devreme. 

In Rusia, de pilda, exista ONG-ul Liza Alert, care a gasit deja sute de mii de copii disparuti. Sansele copiilor de a fi gasiti cresc odata cu anuntarea disparitiei lor. Cu toate acestea, rusii sunt obisnuiti din sovietism sa astepte trei zile inainte de a raporta aceste incidente. Cum ii convingi sa se dezbare de acest obicei care scade cu pana la 50% sansele copiilor de a fi gasiti?

Twiga Rusia si Liza Alert si-au dat mana pentru campania To delay is to kill. Pentru a-i face pe oameni sa constientizeze ca amanarea declaratii disparitiei poate insemna moartea celor disparuti, in centrul Moscovei a fost plasata o clepsidra gigant. Timp de 3 zile, o fetita a fost acoperita treptat cu pamant:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded