ShortsUP aduce filmele scurte sub cerul liber in Piata Universitatii

ShortsUP aduce filmele scurte sub cerul liber in Piata Universitatii

Prima iesire a filmelor scurte sub cerul liber are loc anul acesta intre 21 si 24 mai, in Piata Universitatii, in cadrul expozitiei World Press Photo 2015. ShortsUP Open Air e evenimentul care reuneste intr-o singura experienta proiectii cu scurtmetraje premiate si fotografiile celei mai importante expozitii de fotojurnalism din lume.

Scurtmetrajele vor prinde viata in patru seri consecutive, de joi pana duminica, incepand de la ora 21.30 pana la 23.30. Dupa lasarea serii, publicul bucurestean e invitat sa descopere, prin film, cautarile si framantarile ce definesc lumea de azi. Din program nu lipsesc animatiile, comediile, filmele documentare si fictiunile care fac mintea sa tresara. Cateodata zambitoare, alteori emotionante si dramatice, scurtmetrajele de la Open Air vor tine pasul cu fotografiile puternice din expozitia World Press Photo.

Colectia de filme proiectata joi, 21 mai, e intitulata Portrete si reuneste oameni de pretutindeni si povestile care ne aduc impreuna. Din selectie face parte Inventar la final de lume (r. Bernardo Britto, SUA, 2013), cel mai bun scurtmetraj de animatie la Sundance. Ce ramane dupa o viata petrecuta pe pamant? Primul sarut, temele nefacute, planurile, incurajarile, pestele la cuptor. Un barbat se angajeaza in cea mai dificila slujba posibila: trebuie sa inventarieze istoria existentei umane inainte ca lumea sa dispara.

Iarna (r. Cristina Picchi, Rusia, 2014), scurtmetraj premiat la Clermont-Ferrand International Short Film Festival si Locarno International Film Festival va putea fi vazut de publicul bucurestean vineri, 22 mai. Colectia Om si Natura ilustreaza dinamica unei relatii sensibile dintre doua entitati ce nu pot trai nici impreuna, nici separat.

Sambata, pe 23 mai, ShortsUP celebreaza diversitatea cu o selectie de filme pe tema comunitatilor LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Cand Iubesti e o colectie de scurtmetraje indraznete despre curajul de a-ti asculta inima intr-o lume dominata de prejudecati. Seara e deschisa de Prima data (r. James Sweeney, SUA, 2011), povestea unui tanar care-si descopera identitatea sexuala intr-o seara zbuciumata.

Seria de proiectii ShortsUP Open Air se incheie duminica cu selectia In Contemporan si cel mai bun scurtmetraj la premiile Goya, Cel de atunci (r. Esteban Crespo, Spania, 2012), drama puternica despre viata unui fost soldat african in lupta directa cu amintirile chinuitoare.
Biletele la ShortsUP Open Air costa 20 de lei/ seara si includ vizitarea expozitiei World Press Photo 2015 si acces la proiectia de filme ShortsUP. Bilete pot fi achizitionate doar in seara expozitiei, direct la punctul de acces World Press Photo.

Serile de film din Piata Universitatii inaugureaza sezonul evenimentelor de vara ShortsUP, care va continua cu Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, cea mai asteptata proiectie de scurtmetraj a anului, ce va avea loc pe 4 iulie la Romexpo.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related