A mai ramas o saptamana pana la Karpatia Horse Trials, editia a II-a

A mai ramas o saptamana pana la Karpatia Horse Trials, editia a II-a

A inceput numaratoarea inversa pentru cel mai exclusivist eveniment hipic al anului: Karpatia Horse Trials, editia a II-a, in perioada 9-11 octombrie, desfasurat pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino ii asteapta pe pasionatii de calarie, dar si iubitorii istoriei nobiliare din Romania sa se bucure de eleganta echitatiei si de activitatile care vor reda viata Domeniului de 130 de hectare.

Dupa succesul impresionant inregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua editie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este palatul Micul Trianon, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey.

Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat vara aceasta un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare si refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”. Castigatorii vor fi anuntati anul acesta, la finalul competitiei ecvestre.

 

Competitia Oficiala

Karpatia Horse Trials cuprinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs de atelaje cu doi si patru cai.
Concurs Complet International (CCI) - la aceasta disciplina de Proba Completa vor lua startul trei categorii de concurenti profesionisti: CIC 1*, CCI 2* si CCI 3*.

Principala noutate din 2015 este Concursul de trei stele (CCI 3*) care reprezinta o etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Este singurul concurs de trei stele (3*) din Romania organizat in ultimii 12 ani si are cel mai inalt grad de dificultate din tara, la Proba Completa. Cu toate acestea, 9 cupluri calaret-cal, din tari precum Spania, Belgia, Italia, Marea Britanie sau India s-au inscris pana accum pentru a participa la cel mai ridicat nivel al competitiei de anul acesta.

Indiferent de categoria la care participa, concurentii profesionisti vor avea de parcurs in cele 3 zile, 3 probe. De la Dresaj (vineri, 9 octombrie) si Cross-Country (sambata, 10 octombrie) pana la Obstacole (duminica, 11 octombrie), acestea vor fi un adevarat deliciu pentru iubitorii de adrenalina, care vor urmari cu sufletul la gura miscarile de sincronizare ale calului si calaretului.

Emotiile cele mai mari vor fi in cadrul probei de Cross-Country deoarece obstacolele sunt fixe, masive, in teren variat, presupun sarituri peste busteni, santuri, bazine cu apa si alte obstacole din lemn masiv. In functie de dificultatea clasei, timpul optimal pentru parcurgerea traseului variaza intre 6 si 10 minute, distanta traseului variaza intre 900 m si 5700 m, iar numarul de obstacole naturale intre 7 (la Debutanti/Novici/Copii) si 36 (la CCI 3*).

Concusul de atelaje va fi deschis sambata, cand vor intra in terenul principal de concurs Atelajelele cu doi cai pentru Proba Combinata de maraton si conuri, si va continua duminica pentru Atelajele cu 4 cai.

Toate probele insa se vor remarca prin eleganta si vor pune in evidenta armonia intre cal si calaret, un dialog special caracterizat prin incredere, precizie, suplete.

Inscrierile pentru toate probele sunt deschise pana pe 6 octombrie, iar participantii inscrisi pana in prezent provin din Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, India, Bulgaria, Romania. 40 de cai au fost inscrisi deja pentru a participa la probele care formeaza Concursul Complet International de 1, 2 si 3 stele.

Arbitrii si oficialii prezenti la editia 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Romania.

 

Activitati recreative

Alaturi de competitiile propriu-zise, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, cu aer de poveste. Demonstratii ecvestre, ateliere creative pentru copii, standuri artizanale si mancaruri atente alese vor fi doar cateva dintre atractiile care vor inscrie evenimentul pe harta timpului liber de calitate.

Domeniul de 130 de hectare va fi amenajat si pentru activitati ecvestre destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbare cu trasura pe aleile cu castani si platani centenari. Eleganta echitatiei va fi imbogatita printr-o parada de ogari care va avea loc duminica, 11 octombrie, proprietarii din toata tara ai acestei rase nobile fiind invitati sa participe in numar cat mai mare, alaturi de exemplarele lor.

Pentru a intra in atmosfera evenimentului, va invitam sa urmariti acest filmulet de prezentare:

  

Acces:
9 Octombrie - acces gratuit
10 si 11 Octombrie - accesul se face pe baza de bilet sau abonament
Copiii sub 10 ani au acces gratuit insotiti de un adult.

Abonamente si bilete:
Achizitionate in avans, pana la data de 8 octombrie 2015
Abonament (10 - 11 octombrie): 25 lei
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei

Bilete achizitionate dupa data de 9 octombrie 2015
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei
Abonament (10 - 11 octombrie): 35 lei

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate de la intrare sau on-line de pe site-ul bilete.ro si de la punctele de vanzare bilete.ro.

 

Noutatile editiei 2015

  • Anul acesta Karpatia Horse Trials adauga competitiei Concursul Complet 3 stele (CCI3*), calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima oara, din 2003, cand se desfasoara acest tip de concurs in Romania. La aceasta categorie, cea mai dificila, traseul de cross-country care va trebui parcurs va avea 5700 de metri. Cel mai scurt, pentru categoria Novici, va fi de 900 de metri. 
  • Introducerea unui concurs de nivel redus destinat debutantilor.
  • Va avea loc finala Campionatului National de Concurs Complet, categoria 1 stea (CNC 1*).

 

Afisul evenimentului:

Evenimentul este organizat de Fundatia Cantacuzino Floresti, in colaborare cu Asociatia Ecvestra Hipohouse, cu implicarea si participarea directa a Federatiei Ecvestre Romane (FER) si a Federatiei Ecvestre Internationale (FEI).

Evenimentul este sustinut de: Campofrio

Sponsori: Nissan, Ciuc, Michelin, John Deere, Ipso, Pluriva, Gutuie.ro, MSL, R&M Audit, Aqua Carpatica, Pentru-Cai.ro, Otto.

Parteneri media: Magic FM, VIVA, sportnews.ro, Romania Libera, Academia Catavencu, Casa Mea, IQads, getlokal, Observator Cultural, 24FUN.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related