Libertatea apartine oficial categoriei „Stiri generale”, conform clasificarii BRAT

Libertatea apartine oficial categoriei „Stiri generale”, conform clasificarii BRAT

In sedinta de marti, 12 aprilie 2016, Consiliul Director al Biroului Roman de Audit Transmedia (BRAT) a decis prin vot, cu o majoritate covarsitoare, schimbarea incadrarii Libertatea din categoria „Tabloid” in categoria „Stiri generale”, atat in ceea ce priveste editia tiparita cat si editia online. Au fost prezenti 18 din cei 19 membri ai Consiliului Director BRAT, 15 au votat pentru adoptarea hotararii iar 3 impotriva. Rezultatul votului Consiliului Director BRAT confirma oficial schimbarea fundamentala a discursului editorial Libertatea petrecuta in ultimii 2 ani. 

In urma cu doi ani a inceput procesul de repozitionare a brandului Libertatea, din dorinta de a avansa din zona de tabloid, in cea de stiri generale. Urmand aceasta strategie, Libertatea a inceput sa abordeze consistent, intr-o maniera clasica, subiecte mari, generaliste, pornind de la politica si terminand cu informatiile externe, atat in editia online, libertatea.ro, cat si in cea tiparita. Libertatea se bazeaza in foarte mare masura pe continutul exclusiv, produs de jurnalistii proprii, pe reteaua de corespondenti locali si colaboratori externi precum si pe continutul syndicated, de agentie.

Profilul demografic al cititorilor libertatea.ro confirma rezultatul votului Consiliului Director BRAT: 38% au studii superioare iar 43% apartin categoriei ESOMAR AB. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related