[O zi din viata] Vreo 8 ore din 24, Giorge Roman picteaza. Dar ce face in rest?

[O zi din viata] Vreo 8 ore din 24, Giorge Roman picteaza. Dar ce face in rest?

O viata mai putin obisnuita. Posesorul ei se numeste Giorge Roman, ilustrator, pictor, artist vizual; la toate bifeaza cu freelancer. Si banuisem ca e un pic mai altfel inca de cand l-am luat la un interviu prima data - ne arata pe atunci cat de zen primeste feedback-ul clientilor din mijlocul naturii si ne asigura ca putine din zilele-i de lucru seamana intre ele. Altfel spus, n-aveam cum sa rezistam tentatiei de a plasa lupa fix deasupra lui.

Are doi pisoi si un catel, un program de somn care ar ingrijora orice mama, dar si-o pofta de desenat vizibila in lucrarile lui. Creierul lui Giorge Roman se trezeste pe la 6 in mood vorbaret si-l tine pe domn la o sueta despre visele de peste noapte. Improspatat de licori magice aduse in Europa in secolul al 17-lea, sta un pic pe niste treburi domestice (hranit catel, hranit pisici, jucat cu catel, jucat cu pisici). Dupa care trece la pictat intensiv. Iar din poze si povestiri, s-ar parea ca Giorge traieste intr-o cabana in padure. Ziceti si voi.

 

Investigam zilele nebune ale oamenilor creativi pana la momentele de pauza pe care le petrec cu ei insisi, demers inspirat de Doncafepartener al festivalului de creativitate Premiile FIBRA, desfasurat intre 3 si 6 mai la Bucuresti.

 

6.00 am - De obicei, mai ales daca e frumos afara, ma trezesc destul de devreme.

6.30 am - Dupa ce imi fac menajul, ma tarasc usor spre bucatarie si imi fac o cafea. Apoi imi gasesc un locsor la soare si ma gandesc la visele de azi noapte, in general am creierul neobisnuit de galagios dimineata. Sorb cateva guri de cafea, ma joc putin cu cainele sau pisica, le dau de mancare si ma intorc la birou.

7.15 am - Ma mai joc putin cu motanul! :)

7.30 am - Bag niste schite de incalzire. Azi astept sa-mi vina feedback de la client, dar pana atunci am sa imi gasesc alte lucruri de facut.

10.30 am - Striga foamea-n mine. Fug in gradina, selectez cateva verzituri pentru o salata mare si 1-2 oua de la doamnele gaini. Pregatesc masa, mananc si ii pun capat dejunului cu un pahar de vin rosu. De aici incep mai serios ziua. 

10.30 am - Inapoi la atelier. Pierd cateva minute pe net, trimit un mail, apoi trec la sevalet, lumina-i buna, asa ca azi o sa pictez ceva!  

1.30 pm - Pauza. Fug in padure, iau un sketchbook si un comic cu mine, ma plimb cu bicicleta dupa care ma opresc putin.

2.30 pm -  Pranzul. Imi pregatesc niste taitei de orez cu legume si vita stir fry.

3.15 pm - Gradinaresc putin. Azi curat trandafirii de ierburi si frunze uscate, imi place sa lucrez cu ei, trebuie sa ai o mana foarte sensibila, altfel rupi ceva sau te intepi. 

Tot timpul trebuie sa fii atent la ce faci acolo.

3.15 pm - Ma joc cu cainele si cu celalalt motan, care s-a gandit sa apara intr-un tarziu.

5.00 pm - Power nap!
5.45 pm - Ma trezesc.

6.00 pm - Ud gradina.

6.20 pm - Pregatesc un snack de noapte lunga. Umplu un ceainic.

6.50 pm - Imi termin cafeaua. Mai stau putin pe net, imi dau seama ca maine iar o sa fie o zi stransa pentru ca a intarziat clientul cu feedback-ul, uit acest gand, dupa care ma pun pe pictat.

12.30 am - Ies putin pe afara, dezmortesc ceafa si spatele, ma uit la stele.

12.55 am - Inapoi la pictat

2.00 am - Ma furnica ochii de somn, verific ultima oara mailul.  

2.05 am - Ma tarasc in pat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Branduri

Oameni

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related