[O zi din viata] Alex Domnisoru: Ce nu stie majoritatea oamenilor despre fotografi e ca suntem creativi. Soc!

[O zi din viata] Alex Domnisoru: Ce nu stie majoritatea oamenilor despre fotografi e ca suntem creativi. Soc!

Nu e prima data cand ne intersectam cu Alex Domnisoru. Avem noi un eveniment, Cupa Agentiilor la Gatit se numeste. Unii dintre voi ati participat si l-ati vazut pe Alex in prima linie la bucatarit, imortalizand momentele emblematice ale fiecarei echipe in drumul spre glorie. Acum, in schimb, punem pe masa o zi din viata lui Alex.

Ea incepe cu un mic dejun on-the-go spre studio si cu revista presei facuta alaturi de un barista foarte informat. Urmeaza cunoscut oameni de toate tipurile in drumuri peste drumuri, ce includ si documentare fotografica. Apoi, continua cu cate-o portie de ras (lucrurile bune se fac numai cu #bucurie), una de inspiratie (documentare, video-uri, TED talks), evitarea cu orice pret a dezbaterilor pe subiecte politice si, daca se mai poate, somn.

Numitor comun al tuturor zilelor? Lupta cu o perceptie a majoritatii clientilor: ca fotografii sunt executanti si trebuie folositi ca atare, cand de fapt fotografia e, in sine, o interpretare creativa a realitatii. Il lasam pe Alex sa zica mai multe.


Investigam zilele nebune ale oamenilor creativi pana la momentele de pauza pe care le petrec cu ei insisi, demers 
inspirat de Doncafepartener al festivalului de creativitate Premiile FIBRA, ce s-a desfasurat intre 3 si 6 mai la Bucuresti.

 

Ma trezesc in jur de ora 8 si imi petrec dimineata la studio ori cu o cafea in mana si cu mailuri, ori cu aparatul.

Micul dejun mi-l iau in drum spre studio.

O iau spre zona Romana cu scopul de a incepe treaba. Merg cu aparatul in mana (nu stii niciodata cand iti vin idei sau vezi lucruri faine si pe drum fac tot posibilul sa gasesc cel putin o poveste ce merita impartasita).

Primul om pe care-l vad e barista-ul de la cafeneaua din drum si, impreuna facem revista presei de dimineata.

In fiecare zi, ma gandesc cel putin o data la cum sa fac lumea mai buna, mai frumoasa. Motivul e ca ma simt dator si tot o voi face, chiar daca doar prin filtru camerei mele; adica frumoasa, interesanta, enigmatica.

Cand am sedinte de fotografie, ma pregatesc intotdeauna inainte. Fara research, brief dat de client sau facut impreuna cu el, nu imi place sa fotografiez in gol.

As spune ca amprenta mea personala in fotografie tine de concept. Fie ca "trag" o nunta sau lucrez pentru o campanie de CSR, fie ca-s premiile Gopo sau un shooting de fashion, caut sa aflu ce vrea omul, brandul, echipa sa transmita. Interpretarea mea poate fi minunata, dar daca nu discutam inainte, s-ar putea sa fie o minune fara folos pentru cel ce o cere.

Stiti cum e: te rogi sa fii sanatos si sa te bucuri de lucrurile mici si iti pica gratis un abonament mic la o firma privata. Nu e chiar ce vrei si nu esti happy, nu? :)

Ma inspir zilnic din video-uri TEDx, documentare, articole. Imi place sa explorez. Imi notez toate ideile intr-un jurnal de idei si incerc sa le pun in aplicare in cat mai scurt timp.

Iar ca sa fiu sigur ca nu raman doar la stadiul de idee, i le spun si PR-ului meu ca sa le poata lasa la macerat, arunca sau implementa alaturi de mine. Dar mai ales ca sa ma bata la cap! :))

Ce nu stie majoritatea oamenilor despre fotografi e ca suntem creativi. Soc! :)) Da, suntem creativii aceia non-publicitari care pot face multe lucruri, va pot ajuta sa exprimati vizual ce aveti nevoie.

Asa ca nu-i mai folositi pe fotografi ca pe niste executanti. Nu mereu, macar :)

Imi vine sa postez pe Instagram de 10 ori pe zi si asta e o problema pentru ca ma poate atrage sa procrastinez.

A treia cafea din zi e cea mai buna pentru ca o beau cand am cea mai mare nevoie de energie.

Al doilea selfie din zi e cel mai bun pentru ca primul e prea matinal. Sunt fotograf, nu fotogenic :))

Cea mai buna replica data de un client azi e: "Graba, strica treaba." #thereishope

Partea in care rad cel mai mult din zi e...mereu. Daca veti urmari postarile FotografulTAU pe Facebook, veti vedea de multe ori hashtagul #bucuria sau #superechipabucuria. Cred ca doar asa pot iesi lucrurile bine, daca le faci cu bucurie.

Momentele in care ma relaxez si petrec niste timp cu mine se intampla seara/noaptea sau in weekend. Atunci aleg sa ies cu prietenii; si, daca reusesc sa mai documentez si lumea, e minunat :))

Nimeni nu stie ce parere am despre politica si nici n-o sa afle niciodata.

Cel mai misto lucru la a fi fotograf e ca intru in contact cu foarte multa lume din paturi sociale diferite, mentalitati diferite, educatie diferita. Iar uneori ma gandesc c-ar fi fost si mai bine sa fie si mai multi si mai diferiti pentru ca astfel as avea o vedere reala de ansamblu asupra lumii. Asa caut eu intelepciunea.

Somnul mi se pare foarte bun asa ca il practic cand apuc.

Ziua in care sunt cel mai multumit de mine e aia in care in care reusesc sa fac ceva cu adevarat notabil.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related