Ambasada Rusiei donează 100 de euro pentru Brâncuși și un video năucitor

Ambasada Rusiei donează 100 de euro pentru Brâncuși și un video năucitor

UPDATE: Cum românii se mișcă repede, a apărut și o mișcare în sens opus: Donează un cent pentru Rusia. Descrierea evenimentului: ”Ambasadorul Rusiei a anunțat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Considerăm că suntem jigniți, așa că vă invit să returnăm bacșisul în monede cât mai mic. Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienți. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, așa cum sunt rușii față de noi cu niște zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”. 

Cele 98 de comentarii și 20.000 de views, care s-au strâns de ieri până azi la video-ul acesta sunt oarecum grăitoare pentru deruta în care ne aflăm.

Informația este aceasta: Ambasada Rusiei în România a donat 100 de euro pentru Cumințenia pământului. Apoi a făcut și un video în care s-au aruncat niște date istorice, războaie, Prunariu, spațiu și valori, ca să iasă această concluzie: ”Copiii trebuie să învețe istoria adevărată”. 

Facebookul Ambasadei lasă, în mod surprinzător, criticile la liber. Am găsit singurul comentariu politicos de acolo (in rest, multe indică locuri în care ar putea ambasada să își bage banii donați sau pur și simplu injurii mai puțin creative) și l-am redat mai jos:

Ovidiu Vlad Dacă propaganda americană e categoric una bine consolidată, dispunând de o rețea de specialiști hiperșcoliți, formatori de opinie și ONG-uri, propaganda rusă în România este... un circ.

 

Tot așa, politicos, Cătălin Teniță are un mesaj pentru ambasadorul rus. Extragem câteva pasaje definitorii:

O forma de bullying/trolling, am putea spune in limbaj modern.

Este posibil ca dumneavoastra sa aveti intentii foarte bune, dar pur si simplu sa nu ne intelegem datorita trecutului (acele interactiuni nefericite si mai ales datorita interpretarilor diferite a acelor interactiuni) si viitorului (aspiratiilor diferite).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related