Catalin Tenita: "Problema industriei asteia e ca are prea multa voce"

Catalin Tenita: "Problema industriei asteia e ca are prea multa voce"

Interviu face2face cu Catalin Tenita (Managing Partner, TreeWorks) 

Ne intalniseram ca sa vorbim despre Zelist for Press, dar inainte sa apuc sa-mi deschid agenda...

Catalin Tenita: Eu m-am cam saturat de interviuri, pentru ca promoveaza mediocritati. Nu non-valori, mediocritati. E diferenta intre non-valoare si mediocritate. Si eu ma consider o mediocritate, cinstit vorbind.

Toti oamenii astia din online-ul traditional, nu vorbim de evolutii tehnologice nu stiu de care, sunt relativ mediocri prin realizarile lor. Nu conteaza ce potential aveau ei in scoala generala. Poti sa evaluezi un copil din punct de vedere al potentialului la olimpiada de romana din clasa a cincea, dar dupa aceea, la 30 de ani, nu mai conteaza ca scria niste poezii frumoase sau ca avea potential ca istoric sau matematician, daca nu l-a folosit. Acum trebuie sa arate ce a facut concret. Or, daca spune: „eu puteam sa fiu un mare savant sau cercetator nu stiu de care, dar am ales sa fiu in online ca mi s-a parut mai usor sau mai de viitor sau mai nu stiu cum”, evaluarea lui e in functie de realizarile lui din online, nu despre ceea ce putea sa faca in alte domenii. Si daca realizarile tale sunt mediocre, pentru ca nu cred ca exista realizari extraordinare in online, in Romania (poate Georgescu si GECAD, cel mult; pe de alta parte, la nivel mondial, tranzactii de 15 milioane se fac in fiecare zi cate 15; nu e ca si cum ar fi vandut la 700 de milioane), atunci tu esti mediocru.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


TreeWorks

Cu o experienta de peste 10 ani, TreeWorks este o companie specializata in crearea de prezente online si solutii web complexe, numarand peste 200 de proiecte realizate pentru clienti romani si straini. Principala... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Sorin Bechira
acum 12 ani
"Ilustratorul de afise si printuri si bannere e un artist ratat."

no comment... iti inteleg frustrarile, dar sa-l faci ratat pana si pe Warhol, Dali sau Lautrec, printre altii, tre sa ai ceva tupeu...sau chiar sa nu stii ce vorbesti...

acum 12 ani
@Sorin: N-ai inteles nimic. Dali, Warhol sau Lautrec au devenit artisti consacrati facand altceva, nu afise. Daca faceau afise toata viata in loc sa faca arta, tu nu mai auzeai de ei acum, ca sa le sfintesti si comenzile.
Ion Gavrilescu
acum 12 ani
Cataline, este meserias. Bravo, mi-a mers la casa sufletului. ¡Suerte!
Victor Dragos Lupascu
acum 12 ani
Catalin, banii nu sunt singurul criteriu de evaluare prin care poti sa tragi concluzia ca industria e de cacat, pardon mediocra. Mediocritatea sau succesul se pot proba si altfel, si prin bani desigur dar sunt si alti indicatori. Si sa spui ca pe motivul banilor industria e mediocra e o afirmatie pe cat de falsa pe atat de superficiala.

Exista situatii in care chiar si oamenii mediocri si non-valori fac bani, si fac bani grei, cum ii cataloghezi pe aia?

Sau, in alta situatie, poate exista o firma de software romaneasca ce inoveaza in fiecare zi dar nu are puterea de marketing a altor companii americane si ajung dupa 10 ani sa fie cumparati. In aia 10 ai cat au stat in umbra au fost mediocri?

Altfel imi place cum ai scris!

Sorin Andreescu
acum 12 ani
nice :)


Branded


Related