La vremuri noi, 7 planete noi. Reactiile internetului la aflarea vestii ca s-a gasit sistem solar nou-nout, la nici 40 de ani-lumina de Romania

La vremuri noi, 7 planete noi. Reactiile internetului la aflarea vestii ca s-a gasit sistem solar nou-nout, la nici 40 de ani-lumina de Romania

Pentru o vreme, suntem si oameni de stiinta si visatori. Conferintele de presa ale NASA fac posibila aceasta imbinare ciudata si usor exaltata a felului in care privim, din cand in cand, spre stele. Iertare pentru caracterul patetic al acestei introduceri, trecem imediat la ce ne intereseaza.

Daca nu cumva ati tras un pui de somn sub o roca in ultimele 15 ore, stiti deja ca tocilarii de la NASA au descoperit un sistem solar unde misuna planete asemanatoare Terrei. Deocamdata nu se stiu foarte multe, dar teoretic cel putin, trei dintre cele sapte planete descoperite pot sustine viata pe ele.

Iata de unde a pornit totul. De la Trappist-1. Sau, cum o numeste comunitatea tocilarilor mai sus mentionata, 2MASS J23062928-0502285. Steaua in jurul careia orbiteaza planetele noi. I se spune inclusiv the dwarf star, steaua pitica, lucru pe care il gasim un pic nedrept avand in vedere bucuria pe care ne-o provoaca tuturor.

 

 

Inutil de spus, toata lumea s-a avantat spre subiect in fel si chip. The Independent a facut un sondaj in care cerea parerea cititorilor. Oare vom gasi forme inteligente de viata out there in timpul vietii noastre? La ora la care noi am votat ”Nu fiti prostuti, va dura mult mai mult”, aproape 40 de mii de oameni isi dadusera cu parerea deja.

 

Baietii de la Discovery UK au facut ei ce-au facut si acum puteti face o plimbarica pe una din planetele asemanatoare Pamantului, adica pe TRAPPIST-1d. 

 

 

AccuWeather, care probabil se pregatesc sa ofere stiri meteo si de acolo, au contribuit si ei.

 

 

Un doodle stelar de la Google nu putea lipsi.

 

Daca pana si 9GAG, comunitatea oamenilor cu mult prea mult timp liber, zice ca esti tare, chiar esti tare, bai NASA: Chiar daca arzi cash la greu.

 

 

Pamanteni facand planuri. Si e normal. In definitiv, planetele astea descoperite sunt la doar 40 de ani-lumina distanta, deci tot faci pana acolo mai putin decat din Bucuresti pana-n Drumul Taberei.

 

 

CNN Travel (travel, da?) viseaza si ei la exo-planete.

 

 

Si la noi, pe Planeta Romania, s-au spus lucruri faine in legatura cu activitatea NASA. Ia sa vedem.

[UPDATE] Hai ca lucrurile incep sa se lege. Nimic nu stimuleaza oamenii mai mult decat frica.

 

 

[UPDATE] Fals. Nu ar fi nimic amuzant daca s-ar intampla asta. Dar gluma e buna, primim.

 

 

[UPDATE] Intotdeauna cand aveti dubii, intorceti-va la lucrurile de baza.

 

 

Oamenii de stiinta cauta apa pe alte planete, noi inca il cautam pe Sebi prin Ilfov.

 

 

In timp ce presa din provincie vaneaza subiecte derizorii pentru trafic, Radio Romania Resita intampina stirea zilei asa cum se cuvine. Bravo, Radio Romania Resita!

 

 

Pana si Evenimentul Zilei  este de parere ca 7 planete au fost descoperite, si nu 345, locuite toate pana la refuz de oameni verzi cu cinci testicule fiecare. 

 

 

Faceti si dumneavoastra socoteala.

 

 

Avem si cinicii de serviciu. Of, de-aia nu merge planeta asta bine!

 

 

Culti-lor! Avem si d-astea.

 

 TR-07-Life.

 

 

Tari si tari.

 

 

Julica = subtil.

 

 

Litera de lege.

 

 

Nu vedem nimic amuzant in asta. In dragoste si-n capitalism totul e permis.

 

 

Nu va mai legatz de detalii!

 

 

Alti contributori rautaciosi de pe Facebook. Nu vedem ce treaba are viitorul presedinte al Americii cu descoperirea NASA.

 

 

Haha, glume cu fotografi. N-am mai avut demult asa ceva pe aici.

 

 

Oameni cu initiativa, cu idei. Despre asta e vorba.

 

 

 Amestecam politicul in stiinta acum? Asta facem?

 

 

Spuneti, asta facem?

 

 

Pai daca asta facem, s-o facem pana la capat. Fals si uz de fals, intrigi, politics!

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related