Bucureștenii pleacă în ONGFest Civic Break

Bucureștenii pleacă în ONGFest Civic Break

A 8-a ediție a celui mai mare eveniment dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale, va avea loc în acest weekend (17-18 iunie) la București, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Peste 130 de organizații neguvernamentale din România, Elveția și Republica Moldova s-au înscris deja și sunt gata să se întâlnească cu publicul larg în cadrul celor 2 zile pline de activități, dezbateri, concerte și multe surprize.

Bucureștiul este prima oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland România. Pe 24 iunie, caravana ONG-urilor va ajunge la Iași, urmând ca pe 1 iulie să fie la Cluj-Napoca.

Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un city break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare. Vor interacționa direct cu organizaţiile participante, vor descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară şi cum se pot implica.

Anul acesta evenimentul pune în evidență rolul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, care de 15 ani sprijină comunitatea românească și facilitează crearea unor relații de cooperare între cele două țări. 64 de proiecte din domeniul social, 35 de proiecte vizând domeniul protecției mediului și 42 de proiecte de parteneriat elvețiano-român au fost finanțate prin program în ultimii ani. Poveștile câtorva dintre aceste proiecte vor fi spuse cu precizie elvețiană la ONGFest, unde vă invităm să le cunoașteți în cortul dedicat, SRCP Lounge.

Atmosfera de vacanță civică va fi completată de muzică, premii și amintiri. Odată ajunși în parcul Herăstrău, participanții se pot înscrie la treasure hunt-ul în care pot câștiga garantat unul dintre cele 1.000 de premii oferite de Kaufland România. Ei vor primi o provocare prin care vor interacționa cu organizațiile expozante pentru a înainta în competiție.

Ca în fiecare an, ONGFest 2017 – Civic Break pune la dispoziția vizitatorilor și participanților un program divers și ofertant. Cu peste 130 de organizații neguvernamentale expozante (132 din România, 4 din Elveția și 2 din Republica Moldova), peste 30 de dezbateri, ateliere și seminarii și peste 90 de alte activități dedicate publicului, mai mica sau mai mare, călătoria în civism de anul acesta va fi una de neuitat. We Singing Colors va încheia prima zi de festival cu un concert programat la ora 20:00.

ONGFest 2017 este organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii săi locali: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași) și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Cluj-Napoca) și este cofinanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.

Parteneri: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Primăria Municipiului București, Tarom, Brigada de Voluntari

Partener media principal: Radio ZU

Parteneri media: Agerpres, Discovery Channel Romania, Revista Biz, 9 AM, Garbo, IQads, Știri ONG, Zile și Nopți, Gala Societății Civile, CSR media, Bucharest City App, Think Outside the Box, Smark, România Pozitivă, HR Club, Blogunteer.ro, Nine o'Clock

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related