CreativeBM lansează un ghid legislativ pentru organizatorii de evenimente

CreativeBM lansează un ghid legislativ pentru organizatorii de evenimente

Agenția de training și comunicare CreativeBM a lansat un Ebook dedicat celor care activează în industria organizării de evenimente. Intitulat ”GHIDUL ORGANIZATORULUI DE EVENIMENTE - Norme de siguranţă împotriva incendiilor" Ebook-ul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul agenției și își propune să prezinte succint care sunt principalele obligații legislative ale event plannerilor. Ebook-ul este structurat pe mai multe capitole, în funcție de tipul de evenimente și de valoarea sancțiunilor pentru nerespectarea legislației. 

Ideea a fost conturată de către echipa de event planning a agenției care este responsabilă și pentru livrarea cursului cu același nume. Din experiența acestora cu proprietarii de locații neconvenționale dar și din feedback-ul participanților la cursuri, reprezentanții agenției au concluzionat că foarte puțini dintre organizatorii de evenimente știu care sunt obligațiile legale pentru siguranța participanților.

"O majoritate îngrijorătoare de event planneri și locații de evenimente funcționează după principiul <mie nu mi se întâmplă> sau aleg să treacă responsabilitatea de la unii la alții fără să conștientizeze pericolul nerespectării normelor de siguranță. După 2 evenimente de notorietate în care opinia publică a putut vedea ce se întâmplă în cazul neglijării acestor aspecte, preocuparea de a crea un cadru unitar de funcționare rămâne într-un stadiu aspirațional", spune Bianca Preda (trainer Creative Business Management în domeniul organizării evenimentelor).

 

Bianca Preda organizează cursul de organizare de evenimente în cadrul agenției de training Creative Business Management de 7 ani, timp în care a livrat training-uri specializate către un număr de peste 600 de cursanți. Cursul acreditat de Planificarea și organizarea evenimentelor este cel mai longeviv curs de pe piața din Româna. În cadrul celor 16 ore de curs, participanții învață cum să creeze un concept de eveniment, cum să gândească strategic elementele de finanțare și bugetare dar și care sunt etapele realizării unui eveniment. Cursul este într-o permanentă adaptare la noutățile de pe piață, abordând elemente precum integrarea tehnologiei în procesul de organizare sau folosirea canalelor social media în promovarea acestora.

 

"Am decis să scoatem acest ghid ca un sumar al principalelor responsabilități ale organizatorului de evenimente pentru cei care sunt la început de drum în domeniu. El conține exclusiv informații preluate din legislația în vigoare și interpretarea specialiștilor în domeniu. Credem că un astfel de document este esenţial în informarea corectă a celor care intenționează să genereze evenimente de dimensiuni mari. Suntem dedicați ideii de a prezenta siguranța în timpul evenimentelor ca un factor important în cadrul cursului pe care îl livrăm. Credem că, indiferent de bugetele alocate și de spectaculozitatea unui eveniment, siguranța participanților trebuie să fie preocuparea principală", a mai spus trainerul CBM.

Ebook-ul poate fi descărcat gratuit de pe pagina cursului acreditat de Planificarea şi organizarea evenimentelor susţinut de agenţia Creative Business Management.

În realizarea ebook-ului, agenția a colaborat cu expertul în domeniu Florin NICULAE, responsabil SSM-SU ConstanţaNord, Serviciul Securitate, Auchan Retail Romania.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related