Design de produs responsabil. Expoziție, proiecții și discuții

Design de produs responsabil. Expoziție, proiecții și discuții

Ziua de 17 august este dedicată designului de produs responsabil. Asociația D’Avent invită La Firul Ierbii (Splaiul Unirii, nr. 160) designeri și artizani, dar și reprezentanți de organizații și companii, la o discuție despre materiale, achiziții verzi, colaborări interdisciplinare, inițiative antreprenoriale și bune practici.

Evenimentul face parte din proiectul "Creator responsabil - design și producție cu cap" un proiect al Asociației D'Avent, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Expoziția din cadrul evenimentului va include și produsele dezvoltate de tinerii artizani și designeri participanți la WunderDesign - curs de design responsabil, ce a avut loc în luna iulie. Toti cei prezenți sunt invitați să voteze lucrarea preferată din cadrul cursului.

Clipul de promovare surprinde câțiva designeri cunoscuți din industrie care povestesc despre ce reprezintă pentru ei designul responsabil.

Programul evenimentului:

19.00 Primirea invitaților
19.30 Georgiana Cremene - prezentare Wunderdesign. Proiecție video.
19.45 Mihnea Ghilduș - Design de produs responsabil, inițiator Dizainăr. Prezentare expoziție
20.00 Tamina Lolev - prezentare MATER, biblioteca de materiale
20.15 Irina Breniuc - despre Circularia
20.30 Adina Crețu - Startarium: Despre crowdfundingul românesc
20:50 Andrei Cosuleanu - Mineritul urban în București, Let's Do It, Romania!
21:00 - 21:30 Discuții la liber despre design responsabil, achiziții verzi.
Încheierea sesiunii de votare
21.30 Anunțarea câștigătorilor. Premiul juriului și premiul de popularitate.

“Designul este o sumă a mai multor discipline. Printre ele este și ecologia. Este vorba despre logica ecosistemului în care te afli, natural sau artificial. Felul în care ne dezvoltăm produsele și business-urile trebuie să țină cont de acest ecosistem. Asta înseamnă că trebuie să ne gândim la ce au făcut cei dinaintea noastră și ce vor face cei de după noi. Idea este că nu trebuie sa ai o resursă nou exploatată ca să faci ceva nou din ea. Poți să folosești un cauciuc sau un lemn vechi, poți să refolosești foarte multe.” - Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr

Organizator: WunderDesign - eveniment dedicat designului responsabil este organizat de Asociația D’Avent prin proiectul Creator responsabil - design și producție cu cap, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Dizainăr, Agenția Creionetica, Nod makerspace, La Firul Ierbii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related