Experimentează intervenția multidisciplinară Un-hidden Bucharest creată de Pisica Pătrată și Vlad Caia

Experimentează intervenția multidisciplinară Un-hidden Bucharest creată de Pisica Pătrată și Vlad Caia

Începând cu 27 august, sunteți invitați la Romexpo (Bulevardul Expoziției) să experimentați intervenția multidisciplinară co-produsă de Vlad Caia și Pisica Pătrată. Această intervenție artistică în spațiul public își propune să exploreze legătura dintre muzică și arta urbană.

Intervenția artistică multidisciplinară constă în coloana sonoră atent lucrată de Vlad Caia și muralul realizat de Pisica Pătrată în cadrul proiectul Un-hidden Bucharest, creat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București Acasă 2023.

„Pictura murală intitulată Vedere de ansamblu este reinterpretare vizuală a observațiilor legate de relațiile urbane. Reprezentări geometrice ale oamenilor urbani ca niște arhitecturi rigide lipsite de fluența naturală. Diferențele și asemănările suprapuse rezultând un tot unitar atât de familiar spațiilor urbane.”, Pisica Pătrată.

Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și muraliști din România, dar și fondatorul Muzeului Benzii Desenate. Are o activitate intensă, cu multe apariții publice, ilustrează cărți, comics, reviste, participă la expoziții de grup și personale, festivaluri și a realizat o serie lungă de murale. Personajele lui Pisica Pătrată reconfigurează spații uitate din mediul urban, galerii sau muzee.

În ultimii ani, colaborările artistului Pisica Pătrată cu echipa Save or Cancel s-au materializat în numeroase proiecte interesante: una dintre cele mai îndrăgite (și instagramabile) intervenții artistice din București – lucrarea de pe ușa Teatrului de vară Capitol (2008, 2016, 2017); Împreună cu Lente, muralul realizat în cadrul seriei Pictăm Pereți (2016) și totemul de lemn Un-hidden Bucharest (2017); Șase panouri pictate, instalate pe fațada clădirii Cina (2018); O pictură murală la Colegiul Național de Arte Regina Maria, Constanța (2019); Pisica Pătrată și Primărie au co-produs un live stream memorabil, transmis de revista online feeder.ro (2020); Două panouri pictate la Filiala Mihai Eminescu a Bibliotecii Metropolitane București, în cadrul proiectului Street Art București (2021).

Save or Cancel a expus o parte dintre tablourile sale uimitoare în expoziții colective la Kube, Lente, Palatul Universul, Romanian Design Week și Galeria Imbold.

În publicațiile Un-hidden street art in Romania (2019), Street Art București (2021), Viața zidurilor în spațiul public (2022), Artă în lucru (2022), Un-hidden Romania (2023) cât și pe harta Un-hidden, poți găsi o parte dintre lucrările și instalațiile artistice cu care Pisica Pătrată reconfigurează spații uitate din mediul urban, galerii sau muzee.

La propunerea feeder.ro, am străbătut străzile Bucureștiului pentru a surprinde sunetele sale caracteristice. Blocaje de trafic, pași, voci, zumzetul micilor magazine și orice altceva între ele, aceste înregistrări binaurale aveau să devină mai târziu o piesă experimentală numită “Walk slow, listen more”(Mergi încet, ascultă mai mult). Asemeni respirației unei bestii urbane ciudate, piesa este presărată cu fragmente sonice și pattern-uri ritmice. Vă recomand să o ascultați în căști alături de schița vizuală a lui Pisica Pătrată pentru proiectul cultural Un-hidden Bucharest.”, Vlad Caia.

Vlad Caia trăiește și lucrează în București. Este parte a proiectului SIT și a casei de discuri Amphia Records alături de Cristi Cons și face parte din trio-ul Amorf cu Mischa Blanos. Cu o mulțime de abilități și o experiență vastă în domeniul DJ și sound design acumulată de-a lungul mai multor ani petrecuți în studiouri, cluburi și festivaluri, artistul este o prezență proeminentă pe scenele underground de muzică electronică.

Explorând în profunzime tărâmul minimal techno, microhouse și experimental, de-a lungul timpului a adus cu siguranță contribuții atemporale, fie că vorbim de producții proprii, colaborări, edituri, remixuri, solo acts, live acts sau servicii de mastering. De asemenea, a colaborat cu case de discuri cunoscute precum Uvar, Meander, All Inn Black, Fabric London, Synkroniq, Rora și Next Dimension Music, printre altele.

Proiectul Un-hidden Bucharest constă în 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 intervenție artistică multidisciplinară, 1 live stream performance și 1 expoziție. Produsele culturale ale proiectului investighează rolul artei în viața de zi cu zi și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală, stimulând în același timp imaginația privitorilor și contribuind la regenerarea urbană. 

Un-hidden Bucharest este un proiect cultural creat de Save or Cancel și distribuit de feeder.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiLenteRomexpo
Parteneri media: BookHubIglooIQadsLa pas prin BrașovLitera 9, Propagarta, Revista Atelierul, Revista GolanThe InstituteZeppelin

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale unice.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related