Seria de concerte Mozaic Jazz Festival continuă cu diferite stiluri de jazz

Seria de concerte Mozaic Jazz Festival continuă cu diferite stiluri de jazz

Mozaic Jazz Festival continuă seria de concerte de excepție în cea de-a treia zi de festival, duminică, 12 noiembrie 2017, cu artiști și trupe care aduc un sound nou în jazz: Arcuș Trio și Olli Hirvonen. Cel mai cochet festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz are loc anul acesta în perioada 10-12 noiembrie 2017, la Redal Expo. Festivalul are aceeași structură ca și la precedentele ediții, cu 6 artiști și trupe invitate să concerteze la Sibiu, însă există și câteva elemente noi care fac parte din programul acestui eveniment.

 

Arcuș Trio a fost înființată în anul 2015 de Alexandru Arcuș, împreună cu Marcel Moldovan și Adi Stoenescu. Trupa introduce în mod armonios elemente folclorice din muzica tradițională românească și balcanică în jazzul urban, însă se regăsesc și influențe de hip  hop, R&B, post-prog și prog-rock, construindu-și astfel un stil propriu de interpretare.

Albumul de debut, „Allotropy”, include 10 piese cu un sound inedit, care include o o paletă largă de stiluri. Numele albumului reprezintă termenul care este folosit pentru a descrie un element chimic care există în aceeași stare de agregare, dar în mai multe forme, care diferă prin proprietăți. La fel cum background-ul muzical al celor trei componenți ai trupei este diferit, la fel sunt și elementele utilizate pentru fiecare compoziție în parte, însă formează un album omogen. Concertul Arcuș Trio are loc pe data de 12 noiembrie 2017, de la ora 19. 

 

Olli Hirvonen este un chitarist finlandez care și-a creat propriul stil de interpretare prin modul în care trece prin diferite stiluri muzicale, de la jazz, la rock și sound-uri experimentale. A lansat albumul de debut, „Detachment”  în 2014 și a avut un turneu în SUA în calitate de Artist al Anului al Fundației Finlanda.

Alături de Nathan Ellman-Bell, Marty Kenney, Luke Marantz , Walter Smith III și Adam O’Farrill a lansat anul acesta albumul „New Helsinki”. Olli Hirvonen a participat la numeroase festivaluri din Europa și din SUA împreună cu diferite trupe, însă a colaborat și cu artiști și trupe ca Donny McCaslin, NYC Jazzharmonic, UMO Jazz Orchestra, Fabian Almazan sau Alan Hampton. În 2016, a câștigat competiția de chitară electrică de la festivalul Montreux Jazz, iar în 2011 a fost nominalizat ca artist al anului la festivalul Pori Jazz. Oliver Hirvonen concertează la Mozaic Jazz Festival pe 13 noiembrie 2017, începând cu ora 21. 

 

Cea de-a treia seară și ultima a festivalului completează lineup-ul de excepție ce îi are ca protagoniști pe Isfar Sarabski, Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble în seara de vineri, urmați sâmbătă de  mult îndrăgiții Steve Coleman și The Five Elements și mai tinerii Mn’Jam Experiment.

 

Mozaic Jazz Festival se va desfășura în incinta Redal Expo, cel mai mare spațiu privat de expoziții și evenimente din Sibiu. Spațiul de desfășurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar și spațiu de lounge.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturală a Sibiului, reunind deopotrivă artiști consarați, de renume, precum și trupe și artiști noi, care vin cu elemente inedite în show-urile live pe care le oferă. La edițiile anterioare, în cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

Mozaic Jazz Festival este cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related