Calin Ionescu (aka Rimaru) pune pe versuri episodul #metoo: Cu toti gresim la modul anonim / Dar vrem sa ne pastram mastile ca sa nu platim

Calin Ionescu (aka Rimaru) pune pe versuri episodul #metoo: Cu toti gresim la modul anonim / Dar vrem sa ne pastram mastile ca sa nu platim

Inca nu s-a implint o luna de zile de cand campania #metoo a demarat in State, a facut inconjurul lumii si a poposit si la noi. Publicitatea romaneasca nu a fost ocolita, iar asta e foarte bine. Scandalurile nu sunt mereu kitchoase, inutile sau consumatoare de energie. Atunci, Calin Ionescu, Group Creative Director la Centrade-Cheil, a fost acuzat de mai multe femei, cu print screenuri si martori, de hartuire sexuala si comportament agresiv. 

Doua zile mai tarziu, managementul Centrade a decis sa se desparta de Ionescu, iar acum, rapperul de la RACLA a scos o piesa despre episodul respectiv. 

Subiectul nu ar trebui sa fie deloc prilej de amuzament, insa cu voia dumneavoastra, nu o sa luam versurile artistului foarte in serios. Ele vorbesc despre conditia omului aflat la ananghie, lovit in continuare de semenii sai ipocriti, cu pumnul greu:

Da’ nu stim cum e viitorul coane
In viata asta altcineva sta la butoane
Si vezi e atat de usor sa dai in cel care-i cazut
E atat de usor sa mananci ce mananca toti fast food  

Refrenul cantecului duce metafora luptei fizice, in ring, inca si mai departe. Este plasmuit un personaj pe nume Gogea Metoo (trimitere la boxeurul cu aproximativ acelasi nume) si se fac referiri la Game of Thrones, un serial pe care, daca ne straduim sa-l rezumam la ceas de seara, este despre femei abuzate, respectiv venerate:

Acum te vad ca vrei sa dai in mine si tu
Crosee vin de sus loveste Gogea Metoo
In cel cazut deja ce vrea sa “bend the knee”
Dar avalansa nu se opreste nici macar dupa K.D.

Din fericire, disperarea lasa loc optimismului. Un optimism de care doar oamenii incercati sunt capabili:

Indiferent de cat cadem, de cat ne poticnim
Ne ridicam si mergem inainte cat traim

Perfect de acord, never give up, ridica-te si lupta, viata merge inainte, dar este de preferat sa mearga inainte intr-un stil ceva mai cumintel, fara amenintari si hartuire la adresa altor oameni. Odata scuturat, rapperul bate un pic obrazul colegilor:

Sunteti mai jos ca serpii antementionati
Antitalente de artisti carati prea mult de mine-n spate
Colegi duplicitari aburi si fumuri de o noapte.

Iar la final, ne aminteste ca toti barbatii sunt o apa si-un pamant, dar ca, spre deosebire de ei, el barem are curajul sa-si dea masca jos. 

Cu toti gresim la modul anonim
Dar vrem sa ne pastram mastile ca sa nu platim
[...]
Dar daca te ajuta sa te simti mai bine
Uite cum imi dau eu jos masca pentru tine

Toata treaba e ca masca aia nu si-a dat-o el jos, ci i-au dat-o altii. Cu forta.

 

Dar sa bifam si cateva reactii din curtea scolii, ca doar nu suntem singurii cu pareri.

Ovidiu Sirb, printre primii pe faza. 

 

Pierdut chef de ras, il declar nul. 

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Companii

Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related