Changeneers - Comunitatea pentru tehnologie cu impact, un proiect marca Impact Hub Bucharest și Samsung România

Changeneers - Comunitatea pentru tehnologie cu impact, un proiect marca Impact Hub Bucharest și Samsung România

Changeneers, programul lansat de Impact Hub Bucharest și Samsung România, conectează pasionații de tehnologie și provocările sociale cu care ne confruntăm, prin trei tipuri de oportunități: makerspace-ul, comunitatea și Changeneers Challenge. După 2 luni de program, s-au pus bazele unei comunități puternice, s-a organizat primul meetup, s-au încheiat înscrierile în competiție și s-a deschis oficial makerspace-ul.

Makerspace-ul Changeneers

Cei interesați de dezvoltarea de aplicații mobile pot accesa echipamente Samsung - camere 360, headset-uri VR, e-board, smartwatch-uri, telefoane și tablete de ultimă generație în valoare de peste 15.000 de euro, noul spațiu Impact Hub Bucharest de la Timpuri Noi. Scopul acestui makerspace este de a oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și testa aplicațiile direct pe aceste echipamente și să îi sprijine astfel în a accelera îmbunătățirea soluțiilor lor.

Makerspace-ul oferă chiar mai mult decât echipamentele individuale, cu posibilitatea de a le combina în diverse formate cum este cel de clasă smart sau de a organiza întâlniri de testare cu utilizatori reali pentru feedback și îmbunătățiri consistente oferite de membri ai Impact Hub Bucharest.

Comunitatea

Scopul pe termen lung al programului este de a construi o comunitate de oameni diverși (developeri, ingineri, designeri, comunicatori, studenți, antreprenori tech, antreprenori etc.), care au în comun interesul pentru tehnologie și probleme ale comunității și care se întâlnesc lunar pentru a găsi soluții eficiente la aceste probleme.

Prima întâlnire, în cadrul căreia s-au și generat idei creative și aplicabile, a abordat tema riscurilor la care este supus Bucureștiul în cazul unui cutremur puternic. Următorul meetup, de pe 31 ianuarie, este didicat găsirii de soluții pentru îmbunătățirea sistemelor de accesibilitate și mobilitate urbană.

Changeneers Challenge

Cea de-a treia componentă a programului constă într-o competiție dedicată găsirii acelor soluții digitale software și/sau hardware care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau de mediu. În competiție s-au înscris peste 40 de participanți, startup-uri tech cu impact în domeniul social, cu un interes special pentru teme ca educație, sănătate sau accesibilitate. Cei 10 finaliști vor participa la un marketing bootcamp în februarie și vor prezenta tehnologia și strategia lor în fața juriului pentru a câștiga premiul cel mare: finanțare în valoare de 5000 de euro și susținere media din partea Samsung.

Tehnologia are un impact profund asupra societății, ajungând să schimbe modelele tradiţionale de  business, din domeniul educației, sănătății sau servciilor sociale, să aibă un impact din ce în ce mai mare asupra sistemelor administrative și de guvernare. Inteligența artificială ne obligă să regândim etica, să adaptăm legile şi regulamentele la noile realităţi.

Calitatea vieţii fiecăruia dintre noi, a comunităţilor mai mici sau mai mari, se poate schimba semnificativ cu ajutorul tehnologiei.  Ne dorim ca Changeneers să devină o comunitate articulată care aduce valoare în societate prin tehnologie, un laborator de concept și prototipare a unor aplicații sau soluții mai complexe la diverse problematici”, a declarat Roxana Mihalache, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager, Samsung.

Inovația și impactul pozitiv stau la baza multor proiecte dezvoltate de Impact Hub în România. Suntem conștienți de schimbările în bine pe care le putem produce prin tehnologie, așa că ne-am asumat acest rol de facilitatori, alături de partenerul nostru, Samsung România.

Vom fi alături de participanți în fiecare etapă a programului Changeneers, prin toate resursele pe care le putem pune la dispoziție și suntem nerăbdători să vedem cu ce idei ne vor surprinde”, a declarat Oana Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Sectiune



Branded


Related