Acum poți să fii și tu un mogul al știrilor false sau un maestru al dezinformării

Acum poți să fii și tu un mogul al știrilor false sau un maestru al dezinformării

Vlad Ursulean este un maestru al dezinformarii, ar suna titlul acestui articol in anumite parti subterane ale presei. Sau:

Acum avem dovada! Casa jurnalistului manipuleaza.

Variantele sunt multe si usor de construit, le vedeti des pe la TV sau pe siteuri cu nume dubioase. Bombasticul ar putea ramane doar in titlu, ca o forma de clickbait, iar textul sa explice, apoi, ca e vorba de un joc nevinovat, sau ar putea continua, in functie de interese, in tot articolul, unde s-ar face legaturi fantastice intre Soros, cercetatorii de la Cambridge, tehnici de spionaj, cursuri de manipulare si jurnalistii romani. 

Cam asa se construieste o stire falsa. Pleci de la ceva real (dar nu este obligatoriu) si apoi adaugi pe nesimtite tot felul de informatii fantastice, pastrand un ton firesc pe tot parcursul aberatiilor sustinute. 

Noi am plecat de la cercetatorii de la Cambridge, care au facut un joc in care oamenii concureaza in a deveni un mogul al dezinformarii si al stirilor false. Jocul se numeste Bad News si vrea sa ghideze oamenii in noul peisaj al deceptiei si inselaciunii. Aratandu-le culisele practicilor dubioase de manipulare prin media, autorii jocului spera ca va vaccina publicul si il va face imun la neadevaruri.

Lumea a inceput sa il joace si in Romania, iar Vlad Ursulean, de la Casa Jurnalistului, tocmai a devenit un maestru al dezinformarii.

 

Ministerul Universal al Adevarului are foarte multa treaba in aceasta perioada si nu a dorit sa comenteze. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related