De #dragobete. Cum se iubește în SRI sau la Poliția de frontieră

De #dragobete. Cum se iubește în SRI sau la Poliția de frontieră

Cu toata valva de Sfantul Valentin, ca de ce sa ne spuna altii sa cumparam inimi de plus ca sa aratam ca iubim, ca de ce sa nu ne spuna, dar uite ca avem si noi sarbatoare de iubit, si tot asa, Dragobetele a revenit in forta pe internet in ultimii ani. Se fac targuri speciale cu aceasta ocazie, se arunca felicitari online cu inimioare, linkuri cu articole la traditii ciudate, in fine, se sarbatoreste romaneste. Ce o fi insemnand si asta, va puteti intreba. 

Pai, inainte, insemna asa:

 Lucrarile campului, tesutul, cusutul, treburile grele ale gospodariei nu sunt permise in aceasta zi. In schimb, curatenia este permisa, fiind considerata aducatoare de spor si prospetime.

Nu ai voie sa plangi in ziua de Dragobete. Se spune ca lacrimile care curg in aceasta zi sunt aducatoare de necazuri si suparari in lunile care vor urma.

Fetele tinere, curioase sa isi afle ursitul, isi pun busuioc sfintit sub perna, avand credinta ca Dragobetele le va ajuta sa gaseasca iubirea adevarata.

Acum, sarabatorim pe Facebook, alaturi de SRI, Politia de Frontiera, CFR sau Ministerul Afacerilor Interne sau Externe. Institutiile publice au fost cele mai vizibile de #dragobete, cu glumite suspecte, printuri facute parca in Paint, in 1998, si urari cu citate din Nichita Stanescu.

Prima urare vine de la straini. Ambasada SUA are o poveste de iubire cu viza de logodna:

 

SRI e minimalist-criptic:

 

Comentatorii folosesc insa mai multe cuvinte, pentru compensare:

CFR merge pe simbolism:

  

Pentru ce se intampla la Politia de Frontiera, nu avem cuvinte:

 

Si daca tot suntem la oficialitati, ne place sa facem o paranteza cu soacra si MAI:

 

Ramanem in aceasta paranteza, pentru o incursiune in trecut. Unele postari nu se pot si nici nu trebuie sa fie uitate:

 

 

Inchidem paranteza si trecem la Diverse. Ne-a placut cadoul facut de Cristian Neagoe femeilor de Dragobete:

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related