Totul despre nutriția pediatrică. De la diversificare și autodiversificare la nutriția preșcolarului și școlarului

Totul despre nutriția pediatrică. De la diversificare și autodiversificare la nutriția preșcolarului și școlarului

Trei medici specialiști s-au reunit joi, 22 februarie, pentru a dezbate pe larg la conferința  Totul despre nutriția pediatrică și pentru a răspunde nevoii părinților de a se informa în legătură cu obiceiurile alimentare sănătoase pe care să le genereze pentru viitorul copiilor lor.

Nevoia de informare asupra unei nutriții sănătoase la copii vine, mai ales, în urma statisticilor îngrijorătoare care ne arată că la nivel mondial obezitatea în rândul copiilor și adolescenților a atins cote foarte mari.

În acest demers s-au alăturat Irina Costache (medic specialist pediatru) care a vorbit despre diversificarea clasică la copii și importanța unei educații alimentare încă din primele luni, Mihaela Nița (medic specialist pediatru și consultant în alăptare), care a dezbătut subiectul autodiversificării, precum și avantajele și dezavantajele acestei opțiuni și Simona Carniciu, (medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice) care ne-a subliniat elementele cele mai importante de urmărit în alimentația preșcolarilor și școlarilor. 

 

Evenimentul a fost transmis și live pe pagina oficială de facebook Social Moms și pe site-ul socialmoms.ro și a atins un numări de vizualizări de 20.000.

În sală au fost prezenți peste 180 de părinți.

 

 

Diversificarea clasică, este bine să înceapă când copilul își ține bine capul, stă în șezut pentru a putea înghiți corespunzător, își pierde refluxul de a ține limba și este capapil să primească un aliment,  are greutatea adecvată (dublă față de greutatea de la naștere,  dă impresia că mereu îi este foame și dă semne că ar dori să încerce mâncarea adulților, a evidențiat Irina Costache.

 

Mihaela Niță, a accentuat ideea de autodiversificare și a făcut cunoscute beneficiile acesteia pentru copiii și părinții care au ales varianta aceasta de diversificare, menționând că riscurile de înnec nu sunt mai mari la copiii autodiversificați și că uneori alegerea nu este a părinților.

Trebuie să înțelegem că alimentația înseamnă dragoste și respect și să ne respectăm copilul și să îi respectăm deciziile pentru că așa va deveni un adult care va mânca sănătos.

 

Alimentația preșcolarului și școlarului este influențată de factori precum mâncarea din afara casei, dimensiunea porțiilor, consumul de dulciuri și concentrate (sucuri) și tipul de alimente alese, după cum a scos în evidență și dr. Simona Carniciu.

S-a discutat și despre puterea exemplului părinților în alimentația școlarilor și preșcolarilor, precum și importanța gustărilor, a orarului alimentar, cât și despre recomandările generale cu privire la nutriția sănătoasă a copiilor.

  

Părinții au primit și răspunsuri la întrebările lor de la cei trei specialiști care au avut grijă să puncteze aspectele cele mai importante ale topicului.

 

Părinții s-au putut hidrata și bucura de pachete cu produse alimenare și de igienă pentru copii, datorită partenerului principal Lidl, care a organizat și concursuri cu premii pe măsură, marca Lupilu.

S-a alăturat partenerilor și Catena, Farmacia inimii care înțelege foarte bine grija unei mame pentru copilul său.

Evenimentul a fost moderat de Ana Maria Ivan, blogger www.zanascutecel.ro.

 

Parteneri media: zanascutecel.ro, mamicapediatru.ro, bebelu.ro, mamistietot.ro, totuldespremame.ro, kidmagia.ro,  anidescoala.ro, motivonti.ro, hustiubibirealexandra.ro,  pisicapesarma.ro, b24kids.ro, corposana.ro, crestemsicalatorim.ro, unsoideblog.ro, educabil.ro,  mamicapediatru.ro, sfatulmamicilor.ro, parinti.acasa.ro, revistablogurilor.ro, sebababy.ro.

Mulțumim partenerului nostru media Itsy Bitsy pentru sprijinul acordat în promovarea evenimentului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related