Când frigul, dansul si vinul merg mână în mână. Flori de Gheață, prima lansare TOHANI România din 2018

Când frigul, dansul si vinul merg mână în mână. Flori de Gheață, prima lansare TOHANI România din 2018

Odată cu primăvara friguroasă a acestui an, TOHANI România lansează Flori de Gheață, un nou vin alb dulce semnat de producătorul din Dealu Mare. Flori de Gheață e vinul frigului, când strugurii sunt culeși la primele înghețuri din vie. Povestea albă și specială a acestui vin a fost dezvăluită între 2-4 martie 2018 la Romexpo, în cadrul GoodWine, printr-un moment inedit de dans realizat de Challenge Art și echipa Tohani.

 

Multe se știu despre recoltele însorite de toamnă, când via se umple de culoare și de rod. Mai puțin cunoscută este povestea ultimului cules, acela care nu se întâmplă în orice vie, și care depinde de mai mulți factori și de răbdarea culegătorului. Este culesul de iarnă, atunci când lucrătorii intră în via înghețată și caută ciorchinii atacați de mucegaiul nobil, Botrytis Cinerea, care conferă savoarea vinului din Tămâioasă Românească.

 

Obiceiul culesului de iarnă e vechi, iar Tohaniul îl știe și îl practică de secole. În fiecare iarnă, culegătorii aprindeau focuri la capăt de rând și purtau jarul în găleți pentru a-și încălzi mâinile. Flori de Gheață este vinul dedicat lor, muncii și perseverenței de a da vinului cei mai buni struguri.

 

Culoarea este galben-aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat, iar gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie.

 

"Un mucegai, un terroir special, așteptarea unei clime capricioase și umede. Uneori, în vie, oamenii sunt doar spectatori și așteaptă să se întâmple magia naturii. Este vremea culesului unui strugure urâțel și neuniform, dar special, din care cine are măiestrie poate obține un vin minunat. Flori de Gheață este un asemenea vin", spune Ștefan Timofti (sommelier Tohani România).

 

Noul vin alb își ia locul în portofoliul de creație al Tohani România, alături de vinuri consacrate precum Valahorum – Essence de Roumanie, sau vinuri mai noi, precum Siel, lansat la finele anului trecut.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related