Ultimul căldărar la Astra Film Cinema

Ultimul căldărar la Astra Film Cinema

În satul Corcova, căldărăria, meseria tradițională a comunității rome, este pe cale de dispariție. Geo, un căldărar care a renunțat la școală la 12 ani când s-a căsătorit, nu are prea multe alternative să-și întrețină familia. Tânărul se deplasează periodic mii de kilometri până în Franța unde caută fier vechila gropile de gunoi sau până în Belgia unde culege fructe. Filmul spune o poveste de subzistență despre comunitatea romă, una dintre cele mai sărace și marginalizate din Europa.

Cu imagini de excepție și o documentare de tipul jurnalismului de calitate, artistul-fotograf Cosmin Bumbuț și jurnalista Elena Stancu surprind o comunitate pe cale să-și piardă identitatea ocupațională și un tablou al exodului romilor spre Occident.

Ultimul căldărar, o poveste impresionantă despre romii căldărari dintr-un sat din județul Mehedinți,revine la Astra Film. Documentarul, foarte apreciat de publicul cinefil de la AFF 2017, va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu). 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related